Mainos
Mainos

Perinteisen siman resepti – tällä ohjeella onnistut varmasti!

Perinteinen vappusima valmistuu helposti kotona Hellapoliisin takuuvarmalla reseptillä. 

Olipa ulkona millainen sää tahansa, kesäaika alkaa vapusta. Suomalaiset juhlivat kesäkauden alkua perinteisesti munkkeja ja tippaleipiä herkutellen. Pöydän tärkein juoma on tietenkin itsetehty sima. 

Hellapoliisi eli Kati Jaakonen muistuttaa, että viimeiset hetket alkavat olla käsillä, jotta juhlajuoma valmistuu ajoissa vapun herkkupöydän tarjoiluihin.

– Itse valmistettu sima kruunaa kevään riehakkaimman juhlan, Jaakonen sanoo jakaen helpon, mutta maukkaan simareseptinsä myös Makuja-sivuston lukijoille.

Sima

4 l vettä
250 g fariinisokeria
250 g sokeria
1-2 sitruunan puristettu mehu
1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala) + pieni tilkka vettä

Pulloihin:

sokeria
rusinoita

Laita sokerit isoon kulhoon tai talousämpäriin. Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Lisää loput vedestä sekä puristettu sitruunamehu joukkoon. Jäähdytä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen.

Anna käydä huoneenlämmössä noin 24 tuntia.

VINKKI! Voit lisätä nesteeseen alkuvaiheessa myös hyvin pestyn sitruunan, limen tai appelsiinin raastettuja kuorilastuja. Käytä mieluiten luomuhedelmiä.

Laita hyvin pestyihin tai kuumennettuihin pulloihin ripaus sokeria pohjalle ja muutama rusina per pullo.

Viileässä sima valmistuu noin viikossa. Huoneenlämmössä aikaa kuluu noin 3 päivää. Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.

Kun rusinat nousevat pintaan, sima alkaa olla valmis.

Resepti: Hellapoliisi

***


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme