Mainos
Mainos

Perunat kylmään vai kiehuvaan veteen – osaatko varmasti valmistaa perunamuusin oikein?

Unohda kaupan valmiit muusijauheet ja tee perunamuusi itse! Katso videolta, miten perinteinen perunamuusi valmistetaan oikeaoppisesti.

Perunamuusin valmistaminen on helppoa, jos muistaa pari nyrkkisääntöä.

Valitse jauhoinen lajike

Perunamuusiin kannattaa valita lajikkeeksi esimerkiksi rosamunda tai puikulaperuna. Käytännössä kuitenkin mikä tahansa jauhoinen lajike sopii muusiin.

Perunamuusi valmistetaan niin sanotuista vanhoista perunoista, jotka laitetaan kylmään veteen ennen keittämistä. Uusia perunoita keittäessä perunat lisätään veden joukkoon vasta kiehumisvaiheessa. Uudet perunat eivät kuitenkaan ole parhaita mahdollisia muusiperunoita.

Sauvasekoitinta ei muusin valmistamiseen kannata missään nimessä käyttää. Muussaa perunat joko muusinuijalla tai vaihtoehtoisesti perunaprässillä.

Katso videolta helpot ohjeet perunamuusin valmistamiseen.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme