Mainos
Mainos

Pian saa kotimaista mansikkaa – sato lähes kaksi viikkoa etuajassa!

Lämmin kevät näkyy mansikkapelloilla. Kasvu on tällä hetkellä puolitoista viikkoa edellä normaalista.

Mansikka on aloittanut kukintansa Etelä-Suomen rannikkoalueilla, ja kukinta käynnistyy pian myös keskisemmässä Suomessa. Ensimmäisiä avomaan mansikoita voi odotella kypsyväksi viikolla 23, eli 6. kesäkuuta alkaen.

– Silloin tulevat ensimmäiset harson alla kypsyneet avomaan mansikat. Seuraavalla viikolla määrät lisääntyvät ja mansikkaa alkaa saada rasioissa eikä pelkästään kakunkoristeluun, sanoo Hedelmä- ja marjanviljelijäinliiton toiminnanjohtaja, puutarhaneuvos Hannu Salo.

Juhannukseksi jo runsaasti satoa

Juhannukseksi Salo lupailee mansikkaa jo kaikille sitä haluaville. 

– Juhannusviikolla eteläisessä Suomessa alkaa kypsyä jo ihan normaalia satoa. Juhannuksen jälkeen mansikka on täydessä sadossa Etelä-Suomen alueella. 

Keski-Suomessa, Etelä- ja Pohjois-Savossa sekä Pohjois-Karjalassa mansikka kypsyy näillä näkymin heinäkuun ensimmäisellä viikolla.

Salo ei usko puolentoista viikon etumatkan kutistuvan, mutta pieni riski on silti olemassa. 

– Jos jossain vaiheessa tuuli kääntyy ja alkaa puhaltaa pohjoisesta tai koillisesta, tulee kylmää kyytiä. Silloin ennuste voi muuttua. 


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme