Mainos
Mainos

Puutarhan väheksytty terveyspommi yllättää: "Kuin suomalaiset kaprikset"

Tänä vuonna pihlajat ovat notkollaan marjoista ja pihlajanmarjoja kannattaa hyödyntää rohkeasti ruoanlaitossa. Villiyrtteihin erikoistunut keittiömestari Sami Tallberg suosittelee käyttämään pihlajanmarjoja kapristen tapaan.

Etikkaliemeen säilötyt kaprikset maistuvat muun muassa salaatin joukossa. Tallberg suosittelee käyttämään kapristen sijaan pihlajanmarjoja samaan tarkoitukseen silloin kun Suomen luonto niitä tarjoaa.

– On kuitenkin tärkeää odottaa tarpeeksi pitkään, jotta marjat ehtivät kypsyä kunnolla, Tallberg toteaa.

Jos lähimaastossa on paljon pihlajia, kannattaa kokeilla "suomalaisten kapriksien" valmistamiseen useamman puun tuotoksia. Makuero eri puiden välillä voi olla merkittävä.

– Osa marjoista on happamampia kuin toiset, Tallberg vinkkaa.

"Suomalaiset kaprikset"

Etikkaa
Suolaa
Kypsiä pihlajanmarjoja

Mausta etikka suolalla ja kiehauta viiden minuutin ajan. Lusikoi seos tiiviisiin purkkeihin. Käytä kapristen tapaan.

Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme