Mainos
Mainos

Pihviä ei pidä koskaan tilata ravintolassa kypsänä – kolme hyvää syytä

Jos tilaat pihvisi ravintolassa kypsänä, olet Daily Meal -sivuston mukaan yksinkertaisesti paha, paha ihminen.

Daily Meal perustelee väitettään seuraavasti. 50 vuotta sitten oli ehkä ymmärrettävää, että ihmiset kypsensivät ruokansa liki palaneeksi välttääkseen mahdolliset taudit. Ajat ovat kuitenkin muuttuneet, ja makuaistisi olisi pitänyt kehittyä vuosikymmenien mukana. 

Ensinnäkin pihvi, joka on kypsyysasteeltaan medium miinus tai medium, maistuu paremmalta. Se on murea, mehukas ja maistuu oikeasti lihalta, eikä käristyneeltä jääkiekolta. Oikein kypsennettyä pihviä voit leikata vaikka voiveitsellä.

Toisekseen, jos pinkki liha heikotuttaa, mieti uudelleen. Jos vielä kutsut lihasnesteitä vereksi, lopeta. Ehkä tiedätkin, että kyseessä on oikeasti vain veden ja myoglobiiniksi kutsutun proteiinin sekoitus.

Kolmanneksi, jos olet ravintolassa, ja tilaat pihvin kypsänä, saat kyllästyneen huokaisun kokilta, mutta paljon muutakin. Kokki kaivaa sinulle luultavasti vanhimman, lähinnä pilalle menoa olevan pihvin, sillä et kuitenkaan tunnista liki palaneeksi kypsennetystä pihvistä sen heikkolaatuisuutta.

Lähde: Daily Meal

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme