Mainos
Mainos

Pitääkö avattu ketsuppi säilyttää huoneenlämmössä vai jääkaapissa? Valmistajat vastaavat

Avaamatonta ketsuppipulloa säilytetään huoneenlämmössä, mutta miten on avatun pullon laita? Saako sitä säilyttää lämpimässä, vai onko oikea paikka jääkaapissa?

Felix-ketsuppeja valmistavan Orkla Foodsin tuoteryhmäpäälliköllä Mari Johtelalla on selkeä vastaus ketsuppipulmaan.

– Kaikki Felix-kastikkeet pitäisi säilyttää avattuna jääkaapissa. Felix-ketsupit ovat säilöntäaineettomia, joten senkin vuoksi niitä on hyvä säilyttää viileässä. 

– Kun pullo on avattu, on hyvä muistaa, ettei sitä kannata pitää tuntitolkulla pöydässä. Käytön jälkeen pullo on hyvä nostaa jääkaappiin.

Ketsuppi säilyvämmäksi etikalla ja säilöntäaineilla

Joissakin ketsupeissa on käytetty runsaasti etikkaa ja säilöntäaineita, jolloin ne säilyvät paremmin avattuina myös huoneenlämmössä. Joskus avattuja ketsuppipulloja näkee säilytettävän huoneenlämmössä esimerkiksi ravintoloissa. Säilöntäaineetonta ketsuppia kannattaa kuitenkin säilyttää kylmässä.

Johtela kertoo, että ketsuppipullojen takana lukee myös ohjeistus, jonka mukaan tuotetta tulee säilyttää jääkaapissa avattuna. 

Tarkista käyttökelpoisuus haistamalla ja maistamalla

Meiran tuoteryhmäpäällikkö Johanna Martikainen on samoilla linjoilla. 

– Avattu ketsuppipullo säilyy parhaiten jääkaapissa ja näin on myös pakkauksessa ohjeistettu.

– Tuote säilyy avaamattomana pakkaukseen merkittyyn parasta ennen -päiväykseen saakka. Myös avattu ketsuppi voi säilyä tähän päivään saakka, jos se on säilytetty viileässä, mutta sen käyttökelpoisuus kannattaa tarkistaa ennen käyttöä haistamalla ja maistamalla. Avatun tuotteen säilyvyyteen vaikuttaa myös se, kuinka usein ja kuinka pitkään tuote on ollut huoneenlämmössä.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme