Mainos
Mainos

Pitääkö perunat lisätä kylmään vai kiehuvaan veteen? Jos haluat hyvää muusia, tämä pitää tietää

Ei enää koskaan liisterimuusia! Näillä vinkeillä vältät muusikatastrofin.

Hyvän muusin salaisuus piilee paitsi laadukkaissa perunoissa myös niiden valmistustavassa. Lisäksi perunamuusiin lisättävät muut ainekset ovat myös avainasemassa: mehevin lopputulos syntyy tietysti kermalla ja voilla.

Jos haluat välttää liisterimuusin, kannattaa pitää mielessä pari oleellista seikkaa:

Valitse oikea perunalajike. Perunalajikkeen tulisi olla jauhoinen ja sisältää paljon tärkkelystä. Monien suomalaiskokkien mielestä paras muusi syntyy puikulaperunasta. Myös rosamundaa kannattaa kokeilla.

Lisää perunat vasta kiehuvaan veteen, älä missään nimessä kylmään veteen. Muuten perunoiden tärkkelyspitoinen rakenne muuttuu tavalla, joka johtaa liisterimuusiin.

Anna nesteen haihtua ennen soseuttamista. Paras lopputulos syntyy, kun annat perunoiden keitinveden haihtua kattilasta kokonaan niin, että perunat ovat täysin kuivia. Perunat eivät kuitenkaan saisi jäähtyä, vaan ne tulisi soseuttaa lämpiminä ja kuivina, jotta lopputulos ei olisi liisteriä. Älä koskaan käytä tehosekoitinta muusin tekemiseen.

Kun olet soseuttanut perunat joko muusinuijalla tai muulla käsikäyttöisellä soseutusvälineellä, lisää joukkoon voita ja kermaa tai maitoa.

Lähde: Popsugar

***

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme