Mainos

Pitääkö perunat lisätä kylmään vai kiehuvaan veteen? Jos haluat hyvää muusia, tämä pitää tietää

Ei enää koskaan liisterimuusia! Näillä vinkeillä vältät muusikatastrofin.

Hyvän muusin salaisuus piilee paitsi laadukkaissa perunoissa myös niiden valmistustavassa. Lisäksi perunamuusiin lisättävät muut ainekset ovat myös avainasemassa: mehevin lopputulos syntyy tietysti kermalla ja voilla.

Jos haluat välttää liisterimuusin, kannattaa pitää mielessä pari oleellista seikkaa:

Valitse oikea perunalajike. Perunalajikkeen tulisi olla jauhoinen ja sisältää paljon tärkkelystä. Monien suomalaiskokkien mielestä paras muusi syntyy puikulaperunasta. Myös rosamundaa kannattaa kokeilla.

Lisää perunat vasta kiehuvaan veteen, älä missään nimessä kylmään veteen. Muuten perunoiden tärkkelyspitoinen rakenne muuttuu tavalla, joka johtaa liisterimuusiin.

Anna nesteen haihtua ennen soseuttamista. Paras lopputulos syntyy, kun annat perunoiden keitinveden haihtua kattilasta kokonaan niin, että perunat ovat täysin kuivia. Perunat eivät kuitenkaan saisi jäähtyä, vaan ne tulisi soseuttaa lämpiminä ja kuivina, jotta lopputulos ei olisi liisteriä. Älä koskaan käytä tehosekoitinta muusin tekemiseen.

Kun olet soseuttanut perunat joko muusinuijalla tai muulla käsikäyttöisellä soseutusvälineellä, lisää joukkoon voita ja kermaa tai maitoa.

Lähde: Popsugar

***

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot