Mainos
Mainos

Pitääkö suklaarasian yläkerros syödä tyhjäksi konvehdeista ennen kuin siirtyy alakerrokseen? Suomalaisilla selkeä näkemysero

Suklaakonvehtien syömisessä vallitseva näkemysero jakaa suomalaisten mielipiteet kahtia, selviää makeisvalmistaja Pandan kyselytutkimuksesta.

Suomalaiset jakautuvat täysin kahteen leiriin, kun kysytään, missä järjestyksessä kaksikerroksisesta suklaarasiasta tulisi syödä konvehdit. Tämä käy ilmi tuoreesta kyselystä. Niukan enemmistön (49 prosenttia) mielestä suklaarasian ylempi kerros tulee syödä konvehdeista tyhjäksi ennen kuin voi siirtyä alempaan kerrokseen.

Lähes yhtä monella on oikeasta tavasta vastakkainen näkemys, sillä 47 prosenttia suomalaisista ottaa alemmasta kerroksesta konvehteja, vaikka ylemmässä kerroksessa olisikin konvehteja jäljellä. Kyselyn mukaan suomalainen nauttii konvehtinsa useimmiten nopeasti; avattu rasia tyhjentyy konvehdeista lähes saman tien, ja konvehti pistetään kokonaisena suuhun.

Makeisvalmistaja Pandan YouGov Finlandilla teettämän kyselyn mukaan naisilla ja miehillä on vastakkaiset näkemykset, kuinka konvehtirasiasta voi ottaa konvehteja. Kysely osoitti, että miehet suosivat naisia enemmän järjestystä. Miehistä suurin osa (53 %) koki, että ylempi kerros on syötävä tyhjäksi konvehdeista ennen alempaan kerrokseen siirtymistä. Naisista 52 % piti hyväksyttävänä nauttia konvehtirasia vapaassa järjestyksessä.

Pandan rasiasta otetaan ensimmäisenä toffee, viimeisenä valitaan ananas

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 50 vuotta siitä, kun Panda aloitti Juhlapöydän-suklaakonvehtien valmistuksen Vaajakoskella Keski-Suomessa. Panda Juhlapöydän Konvehteja -rasiassa olivat jo tuolloin mukana Pehmeä Toffee, Minttu, Suklaatryffeli ja Zabaglione. Suklaatryffeli- ja Zabaglione-konvehdit ovat yhä edelleen myös saman muotoisia kuin 50 vuotta sitten.

Kyselyn mukaan Panda Juhlapöydän Konvehteja -rasian suosituin konvehti suomalaisten mielestä on Pehmeä Toffee. Sen ilmoitti valitsevansa rasiasta ensimmäisenä 19 prosenttia vastaajista. Toiseksi suosituin on Suklaatryffeli (17 prosenttia) ja kolmanneksi suosituin Suklaacrisp (16 prosenttia).

Kysely paljasti myös, mikä konvehti jää viimeiseksi suklaarasiaan. Vastaajista 18 prosenttia kertoi ottavansa viimeisenä rasiasta Ananas-konvehdin. Viimeisenä herkuteltavien konvehtien joukkoon lukeutuivat myös Vadelmamarmeladi ja Minttu. Makuasiat jakavat tunnetusti mielipiteitä, siksi erot herkuteltavien konvehtien järjestyksessä ovat kuitenkin melko pienet.

Kyselytutkimuksen tiedot kerättiin web-kyselynä 29.9.–2.10.2017 välisenä aikana, ja kohderyhmään kuuluivat 18 vuotta täyttäneet suomalaiset. Lähtöotos muodostettiin ja lopullinen vastaajajoukko painotettiin aikuisväestöä edustavaksi iän, sukupuolen ja asuinalueen mukaan. Kyselyn ensimmäisessä kysymyksessä selvitettiin suklaakonvehtien syömistä ja siihen vastasi 1 505 suomalaista. Jatkokysymykset esitettiin konvehtien syöjille ja niihin vastasi 1 378 suomalaista. Kokonaistuloksissa (N=1 378) keskimääräinen luottamusväli on noin ±2,3%-yksikköä suuntaansa (95 %:n luottamustasolla).

Lähde: Orkla

***

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme