Mainos
Mainos

Proteiinipommi, joka ei kelpaa suomalaisille: "Jo 2 miljardia ihmistä maailmassa syö"

Runsaasti proteiineja, vitamiineja, hivenaineita ja hyviä rasvahappoja – erityisesti syvälle juurtuneet ennakkoluulot saavat meidät länsimaalaiset kuitenkin välttelemään näiden terveyspommien syömistä.

Hyönteiskokki Topi Kairenius perusteli maanantaiaamuna MTV:n uudistuneessa Huomenta Suomi -ohjelmassa, miksi ötököistä pitäisi tulla osa suomalaistenkin ruokavaliota.

– Meillä täytyy olla tulevaisuudessa vaihtoehtoja lihalle. En halua missään tapauksessa lopettaa lihantuontantoa ja -kulutusta, olen itsekin täysin sekasyöjä ja rakastan possua ja kanaa. Mutta vaihtoehtoja täytyy olla, koska emme pysty ruokkimaan koko maapalloa. Sitä paitsi ötökät on ihan hemmetin hyviä ja herkullisia, Kairenius totesi.

Jo 2 miljardia ihmistä maailmassa syö hyönteisiä

Ötökät ovat hyvä ja monipuolinen raaka-aine, joista voi loihtia aivan tavallisiakin suomalaisille tuttuja kotiruokia. Kairenius suosittelee aloittamaan hyönteismaistelun tutuilla elintarvikkeilla, vaikkapa lihapullilla, jotka on valmistettu hyönteisjauhoista.

– Kaikki hyönteiset pitävät sisällään ne hivenaineet ja vitamiinit, joita ihminen tarvitsee elääkseen. Sen lisäksi niissä on hyviä proteiineja, omega-rasvahappoja, b12-vitamiinia.

Monet kasvissyöjätkin ovat Kaireniuksen mukaan harkinneet hyönteisten syömistä, sillä ne ovat eettinen ja ekologinen valinta lihaan verrattuna. Niiden syöminen voi olla jopa ekologisempaa kuin tiettyjen kasvisten, kuten papujen.

– Jo 2 miljardia ihmistä syö maailmassa hyönteisiä, Aasiassa ja Afrikassa. Me täällä länsimaissa ollaan ne ainoat friikit, jotka eivät syö,  Kairenius nauraa.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme