Mainos
Mainos

"Punavuoren hipsterit" maineensa veroisia – kauppias paljastaa, millaiset ruoat tekevät Rööperissä kauppansa

K-Market Albertin Herkku on ruokakauppa Punavuoressa, hipstereiden tyyssijana pidetyssä Helsingin kaupunginosassa.

Rööperin oman kyläkaupan kauppias Oskari Lintula kertoi Makuja.fi:lle, että Punavuoressa käyvät erityisen hyvin kaupaksi erilaiset terveelliset tuotteet avokadoista raakasuklaaseen ja hummukseen. Asiakaskunta on Helsingin ytimessä kauppiaan mukaan hyvin tiedostavaa tuotteiden ja niiden alkuperän suhteen.

Hipsteri (engl. hipster) on slangisana, jota on 2000-luvulla käytetty väljästi kuvaamaan kaupunkilaista alakulttuuria, johon kuuluu indie-musiikin harrastaminen ja työväenluokkainen pukeutuminen. Hipsterit lainaavat ja yhdistävät ironiseen tapaan aiempien nuoriso- ja vaihtoehtokulttuurien vaikutteita.

Lähde: Wikipedia

– Meillä on hyvin tietoisia asiakkaita, jotka tietävät, mikä tällä hetkellä on trendikästä, Lintula kertoo.

– Meillä menee paljon proteiinituotteita ja hyvin paljon luomua, Lintula jatkaa.

Trendikkäiden proteiinituotteiden ja luomuvihannesten ja vihannesten ohella Punavuoressa ollaan erityisen kiinnostuneita erilaisista makkaroista – muttei suinkaan siitä halvimmasta laadusta.

– Meillä on Veijo Votkinin lihat ja makkarat aika hyvin edustettuina, koska ihmiset pyytävät niitä, Lintula toteaa.

Syöntikypsät avokadot viedään käsistä

Viime vuosina avokadon terveyshyötyjä on hehkutettu, ja hedelmä onkin lunastanut paikkansa suomalaisten arjessa. Tämä näkyy myös punavuorelaisen ruokakaupan myynnissä.

– Meidän kuudenneksi myydyin tuote viimeisen puolen vuoden aikana on syöntikypsä avokado, Lintula kertoo.

Hummuksen suosio yllätti

Albertin Herkkuun otettiin jokin aika sitten myyntiin hummusta, jota valmistaa suomalainen perheyritys. Aluksi kaupan hyllylle otetun tuotteen menekki ei ollut kummoinen, mutta sittemmin kikhernetahnan valinta osaksi valikoimaa osoittautui menestystarinaksi.

– Aluksi sitä ei tahtonut mennä, mutta sitten yhtäkkiä ihmiset löysivät sen. Tuote oli hyvä ja yksinkertainen ja sen myynti räjähti, Lintula kertoo.

Raakasuklaata välipalaksi ja jälkiruoaksi

Makeiden herkkujen joukosta Lintulalle suurin yllättäjä menekkinsä puolesta on ollut raakasuklaa. Arvokkaammatkin suklaapatukat tekevät Punavuoressa kauppansa – kunhan ne ovat trendikästä raakasuklaata.

– Se yllätti minut silloin, että näitä myydään tosi paljon, Lintula osoittaa myymälänsä raakasuklaahyllyä.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme