Mainos

Pyöräytä helppo leipä vain muutamassa minuutissa: "Ihan huikea!"

Tuntuuko, että viikosta toiseen pöydässä pyörivät aina samat reseptit? Arjen kiireiden keskellä ruoka halutaan useimmiten pöytään helposti ja nopeasti. MTV:n toimitus paljastaa parhaat arkiruokareseptinsä, jotka syntyvät alle puolessa tunnissa.

Herkullisen pataleivän valmistaminen täytyy aloittaa hieman aiemmin kuin puoli tuntia ennen ruokailua. Leivän valmistaminen on kuitenkin todella helppoa, ja valmisteluihin menee parhaimmillaan vain alle kymmenen minuuttia.

Makuja.fi:n  juttusarjassa esitellään MTV:n toimituksen suosikki-arkiruokareseptejä, jotka on helppo ja nopea valmistaa.

– Joskus törmäsin pataleivän reseptiin pataleipäbuumin myötä. Koska taikinan vaivaaminen ei innosta, kuulosti pataleipä kokeilemisen arvoiselta. Pataleipä on ehdottomasti maukkainta omatekoista leipää, mitä olen koskaan syönyt, kertoo MTV:n kaupallinen koordinaattori Outi Karilahti.

– Taikinan tekoon menee oikeasti muutama minuutti, jonka jälkeen täytyy toki taikinan antaa levätä jopa vuorokausi. Pataleivän teko vaatii siis hieman ennakointia. Taikinaa voi huoletta muokata joka kerta vähän erilaiseksi. Osan vedestä voi esimerkiksi korvata juuressoseella. Pataleipä on ihan huikea!

Pataleipä

4 dl lämmintä vettä
1 tl kuivahiivaa
3 dl vehnäjauhoja
2 dl hiivaleipäjauhoja
1 dl pellavansiemeniä
1 dl siemensekoitusta
​​​​​​​2 tl suolaa

Sekoita taikinakulhossa kuivat aineet. Lisää joukkoon lämmin vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi – älä vaivaa! Peitä taikina kannella tai kelmulla ja jätä huoneenlämpöön 12–24 tunniksi.

Laita uunipata ja kansi uuniin, ja lämmitä uuni 225 asteeseen. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja kääntele muutaman kerran ympäri. Ota kuuma pata uunista ja kumoa taikina pataan. Ripottele pinnalle jauhoa tai siemeniä koristeeksi. Peitä kannella ja anna paistua uunissa noin 30 minuuttia.

Poista kansi ja anna leivän paistua vielä toiset 15–30 minuuttia, kunnes leipä on saanut pintaan kauniin värin. Anna leivän jäähtyä tovi padassa, jonka jälkeen leipä irtoaa padasta helposti.

Resepti: Outi Karilahti

***


 

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot