Mainos
Mainos

Raaka-aine, jota jokaisen kannattaisi lisätä ruokavalioonsa – merkittävä vaikutus kehoon

Tiesitkö, että pellavansiemenet voivat vaikuttaa suotuisasti terveyteen lukuisilla eri tavoilla?

Pellavansiemenien lisäämiselle ruokavalioon on lukuisia hyviä syitä, sillä nämä tutut siemenet sisältävät valtavasti ainesosia, joilla on erityisen suotuisia vaikutuksia terveyteen.

Tekevät hyvää aivojen terveydelle

Omega3-rasvahapoista puhutaan paljon, ja niiden tiedetään tekevän hyvää muun muassa aivotoiminnalle. Pellavansiemenissä näitä rasvahappoja on erityisen paljon.

Suojaavat elimistöä tulehduksilta

Pellavansiementen sisältämät rasvahapot suojaavat elimistöä myös tulehduksilta. Tästä syystä pellavansiemenet ovat erityisen hyödyllistä ruokaa muun muassa astmasta kärsiville.

Parantavat luiden terveyttä

Alfalinoleenihappo on niin ikään yksi pellavansiementen sisältämistä rasvahapoista, josta voi olla hyötyä terveydelle. Tämän hapon tiedetään tekevän erityisen hyvää luiden terveydelle.

Edistävät sydämen terveyttä

Pellavansiementen tiedetään edistävän myös sydämen terveyttä. Tämä voi tulla ilmi muun muassa laskevina kolesteroli- ja verenpainearvoina.

Tekevät hyvää vatsalle

Kuidut edistävät tunnetusti vatsan terveyttä, ja näitä tuttuja ravintoaineita pellavansiemenistä ei tosiaan puutu: yksi ruokalusikallinen pellavansiemeniä siältää peräti kolme grammaa ravintokuitua. Tästä syystä pellavansiemenet ovat oivallinen tuki vatsaongelmien ratkaisemisessa.

Lähde: Popsugar

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme