Mainos
Mainos

Ruoan kanssa kannattaa todella juoda vettä – tässä syy

Jo pitkään on uskottu, että ruoka täyttää vielä paremmin, mikäli sen seurana juo vettä. Nyt tutkijat uskovat löytäneensä syyn siihen, miksi ruokailun aikana nautittu vesi saa olon tuntumaan täydemmältä.

Wageningenin yliopistossa Alankomaissa tutkittiin sitä, mitä aivoissa ja vatsassa tapahtuu, jos ruoan kanssa juodaan vettä. Tutkimusta varten vaikutuksia tutkittiin sekä pienillä että suurilla vesimäärillä.

Vesi voi auttaa laihtumaan

Tutkimuksessa selvisi, että veden juominen ruokailun aikana voi todella vaikuttaa siihen, kuinka kylläiseltä olo tuntuu. Täten vettä juomalla on mahdollista "huijata" aivoja luulemaan, että ruokailun aikana on syöty enemmän ravintoa, vaikka kyse on vain vedestä.

Suuri lasillinen vettä tuplasi tutkimuksessa mahalaukun sisällön. Suuren vesilasillisen nauttineet tutkimukseen osallistuneet tunsivat tutkimukseen osallistuneista kaikkein vähiten nälkää ja kokivat olonsa erityisen täydeksi.

Obesity-lehdessä aiemmin julkaistussa tutkimuksessa saatiin samaan ilmiöön viittaavia tuloksia jo tovi sitten. Tuolloin selvisi, että puoli litraa vettä ruokailun aikana 12 viikkoa kestäneen dieetin ajan nauttineet ihmiset laihtuivat liki kaksi kiloa enemmän kuin ne, jotka eivät nauttineet vettä ruoan seurana.

Lähde: Daily Mail

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme