Mainos
Mainos

Ruoat, joita jokaisen kannattaisi syödä enemmän – huikeat terveyshyödyt!

Vanha sanonta pitää paikkansa: olet toden teolla sitä, mitä syöt. Näitä ruokia jokaisen kannattaisi lisätä ruokavalioon. 

Ravinnolla on huikea vaikutus olotilaasi, vastustuskykyysi ja muun muassa suoliston hyvinvointiin. Listasimme ruoat, joita jokaisen tulisi lisätä ruokavalioonsa. 

Sienet

Tiesitkö, että sienet voivat jopa ehkäistä syöpää? Niiden on todettu vaikuttavan kehon vastuskykyyn muun muassa australialaistutkimuksessa, jossa sienten todettiin vähentäneen rintasyövän sairastumisriskiä 64 prosentilla. 

Kuitu

On esitetty, että sokerien ja rasvojen välttelyn sijaan ihmisten tulisi kiinnittää ennen kaikkea huomiota kuidun riittävään saantiin. Kuitu nimittäin pitää huolen suolistosta, jonka vaikutuksista kehon kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin paljastuu jatkuvasti enemmän ja enemmän tietoa. Muun muassa palkitussa It takes Guts -dokumentissa pohditaan, johtaako kuidun riittämätön saanti tulehdustilaan, jonka seurauksena on ylipainoa ja masennusta.  

Värikkäät kasvikset

Porkkana, punajuuri, ruusukaali, pinaatti ja punakaali. Muun muassa näitä ja monia muita voimakkaan värisiä kasviksia kannattaa syödä monipuolisesti ja runsaasti, mielellään jokaisella aterialla. 

Värikkäät kasvikset sisältävät runsaasti antioksidantteja, jotka ovat kuin kehon omia pieniä sotureita. Ne pitävät huolta vastustuskyvystä, tekevät olosta energisen ja saavat ihon hehkumaan. Erityisest lehtivihreä tekee hyvää ja sen käyttö näkyy nopeasti muun muassa heleämpänä ihona. 

Tämän lisäksi kasvikset sisältävät runsaasti kuitua, mikä pitää huolta suolistosi bakteeritasapainosta. 

Siemenet ja pähkinät

Ruoka, jossa piilee uuden kasvin kasvamiseen johtava voima, tekee taatusti hyvää myös ihmiselle. Siemenet ja pähkinät sisältävät runsaasti hyviä rasvoja, kuitua ja proteiinia, sekä antioksidantteja ja hivenaineita. 

Pähkinöissä on kuitenkin myös runsaasti kaloreita, joten niitä ei  kannata popsia mielin määrin. Noin ruokalusikallinen päivässä on hyvä määrä. 

Marjat

Marjat ovat kuin suoraan luontoäidin omalta karkkihyllyltä poimittuja terveysherkkuja, jotka pääasiallisesti syödä kypsentämättömänä. Esimerkiksi superruokanakin tunnetut mustikka ja lakka sisältävät huomattavan määrän c-vitamiinia sekä antioksidantteja, jotka suojaavat kehoa esimerkiksi tulehduksilta. 


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme