Mainos
Mainos

Ruoat, jotka voivat parantaa näkökykyä

Näkökyvystä voi huolehtia nauttimalla muun muassa ruokia, jotka sisältävät runsaasti A-vitamiinia. Esimerkiksi porkkanat tekevät hyvää silmillesi. 

Näöstä huolehtiminen ruokavalion avulla jää aika usein kakkoseksi laihdutusvinkkien ja proteiinilähteiden jälkeen, mutta myös silmistä voi pitää huolta ruokavalion avulla. Blackdoctor.org-sivusto listasi ruoat, jotka huolehtivat paitsi ulkonäöstäsi myös näöstäsi. 

1. Porkkanat

Huhu porkkanoista ja näkökyvystä lähti alunperin liikkeelle Britanniasta, mutta siinä on myös hieman perää. Porkkanat nimittäin sisältävät runsaasti A-vitamiinia ja jos sitä ei saada riittävästi, näkö voi huonontua. 

2. Kananmuna

Kananmunan keltuaisessa on runsaasti luteiinia ja sinkkiä, jotka auttavat ehkäisemään silmäpohjan rappeumaa. Vaiva alkaa yleensä 60 ikävuoden jälkeen, mutta voi alkaa jo aikaisemmin esimerkiksi tupakoitsijoilla. 

3. Rasvaiset kalat

Rasvaisten kalojen syönnistä muistutetaan usein. Lukuisten muiden terveysvaikutusten lisäksi kalan sisältämä rasva pitää huolta myös silmistäsi. Runsaasti DHA-happoja sisältävät lohi, taimen ja makrilli voivat myös auttaa ehkäisemään silmäpohjan rappeumaa. 

4. Metsämarjat

C-vitamiinipitoiset metsämarjat, kuten puolukat ja hillat, auttavat tehokkaasti taistelussa kaihia ja silmäpohjan rappeumaa vastaan. Lisäksi niillä on muita lukuisia terveysvaikutuksia, sillä metsiemme jalokivet sisältävät runsaasti antioksidantteja ja vitamiineja. 

5. Lehtivihreä

Lehtivihreää hehkutetaan nykyään muun muassa sen kaunistavien ominaisuuksien vuoksi, mutta ne pitävät huolta myös näkökyvystäsi ja voivat vaikuttaa silmäsairauksien, kuten kaihin ja silmäpohjan rappeutumisen syntyyn. 

***

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme