Mainos
Mainos

Ruoka-ammattilaiset uskovat: Tämä suomalaisravintola tulee saamaan Michelin-tähden

Michelin Nordic Guide 2017 -hotelli- ja ravintolaopas julkaistaan keskiviikkona Tukholmassa. Samalla selviää, saako Suomi uusia tähtiravintoloita.

Suomessa on tällä hetkellä neljä yhden tähden Michelin-ravintolaa, jotka kaikki sijaitsevat Helsingissä: AskChef & SommelierDemo ja Olo. Ravintolat joutuvat tekemään toden teolla töitä saadakseen tähden, joten uusien ravintoloiden ilmestyminen tähtikartalle ei ole todellakaan itsestäänselvää. Michelin-tarkastajilla on tiukat kriteerit, eivätkä he helposti eksy pääkaupunkiseudun ulkopuolelle ruokailemaan. Viime vuonna Michelin-oppaan päätoimittaja Rebecca Burr paljasti MTV:lle oppaiden käyneen ensi kertaa vierailulla Turussa:

– Menimme Turkuun, mutta siellä ei ollut aivan sellaista kuin toivoimme. Turussa oli vain muutamia paikkoja, mutta täytyy seurata rauhassa, mitä siellä jatkossa tapahtuu, Burr totesi.

Tähtiravintoloita ei Turkuun tuolloin saatu, mutta turkulaisravintola Kaskis sai kuitenkin ensimmäisenä Helsingin ulkopuolisena suomalaisravintolana suosituksen oppaaseen. Nähtäväksi jää, miten Kaskikselle käy vuoden 2017 tähtien jaossa.

Saako Vuoden Ravintolaksi 2017 valittu Grön tähden?

MTV:n ruokasivusto Makuja.fi kysyi keittiö- ja ruoka-alan ammattilaisilta, uskovatko he tähtien ropinaan vuoden 2017 Michelin Nordic Guide -oppaassa. Moni kertoo olevansa skeptinen sen suhteen, että oppaassa nähtäisiin suuria muutoksia. Yhdelle ravintolalle povataan kuitenkin menestystä:

– Jos pitää veikata, mikä uusi ravintola saa tähden, niin ravintola Grön. Toivottavasti uskaltavat antaa tähtiä myös Helsingin ulkopuolelle, ravintola Olon Jari Vesivalo kommentoi Makuja.fi:lle.

Samoilla linjoilla on myös ravintola Juuren ravintoloitsija Ilja Björs.

– Grönille yksi tähti. Ei muuta. Pari muutakin ravintolaa voisi tähden saada, mutta olen oikeasti ylllättynyt jos niitä tulee. Olen vain realisti, Björs toteaa.

Myös keittiömestari Hans Välimäki povasi jo aiemmin Vuoden Ravintolaksi 2017 nimetylle Grönille menestystä Michelin-tähtimittelössä:

– Ravintolassa on samanlaista tekemisen meinikiä kuin Turun Kaskiksessa. Toisaalta ravintola muistuttaa minua myös Chez Dominiquesta. Grön on kehittynyt vuodessa aika pitkälle ja sitä on ollut hienoa seurata vierestä. Ravintolalla on hieno tulevaisuus, jos he jatkavat valitsemallaan tiellä. Ties vaikka saisivat Michelin-tähtiä, Välimäki povasi vuodenvaihteessa.

Turkuun ja Tampereelle toivotaan Michelin-menestystä

Vuoden Ruokatoimittajaksi valittu, Turun Food Ambassador ja Turun Sanomien ruokatoimittaja Heli Nieminen toivoo, että turkulaisravintola Kaskis noteerattaisiin tänä vuonna edes Bib Gourmand -merkinnällä oppaassa. 

Bib Gourmand -merkintä merkitsee, että ravintolassa saa erinomaista ruokaa kohtuulliseen hintaan, mutta se ei vielä ihan yllä Michelin-tähden tasolle. 

– Mahdollisesti myös jokin ravintola Tampereelta voitaisiin noteerata Big Gourmandilla tai Michelin-tarralla. Helsinkiin voisi tulla toinen tähti esimerkiksi ravintola Ololle, Nieminen spekuloi.

Tampereella potentiaalinen ravintola, joka voisi nousta Michelin-oppaaseen on esimerkiksi Ravintola Bertha. 

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme