Mainos
Mainos

Ruokabloggaaja hehkuttaa kevään suosikkiraaka-ainetta: "Vedän joka vuosi siitä överit"

Parsaa on keväisin saatavilla suomalaisissa ruokakaupoissa erityisen hyvin – ja edullisesti. Ruokabloggaaja suositteleekin hyödyntämään kauden suosikkiraaka-aineen monipuolisesti keittiössä.

Sivumaku-ruokablogia kirjoittava Jani Kinnunen myöntää, että kulinaristina hänen tulee sesonkiaikaan nautittua vähintäänkin riittävästi parsaa. 

– Keitetty, höyrytetty, paistettu ja grillattu parsa ovat kaikki omia juttujaan, joita kannattaa vaihdella kauden aikana, jotta saa kaiken irti tästä maukkaasta pötkylästä. Kuten niin monen muunkin sesonkiherkun kohdalla, vedän joka vuosi siitä överit enkä halua nähdäkään sitä – kunnes taas ensi keväänä, Kinnunen kirjoittaa.

Ruokabloggaaja huomauttaa, että parsa tuo maukkautensa lisäksi ruokalajeihin tiettyä juhlavuutta. 

– Parsa nostaa oudolla tavalla annoksen heti hiukan juhlavammaksi, vaikka olisi mukana pelkkänä itsenään. Jätän parsan kanssa kikkailut väliin, koska yksinkertainen kypsennys toimii sen kanssa niin täydellisesti. Variaatiota löytyy tietenkin tekniikoista, Kinnunen toteaa.

Käy tutustumassa Jani Kinnusen parsaresepteihin Sivumaku-blogissa.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme