Mainos
Mainos

Ruokakauppojen hinnat harhauttavat – yleinen virhe käy kalliiksi

Jos sinulle annettaisiin kaksi samanlaista välipalapatukkaa, joista toinen maksaa euron ja toinen kolme euroa, kumman epäilisit olevan terveellisempi?

Tuoreen tutkimuksen mukaan moni pitää kalliimpia ruokatuotteita todennäköisemmin terveellisinä kuin halvempia tuotteita. Tämä johtaa helposti siihen, että terveellisyyden toivossa moni maksaa epäterveellisistä tuotteista pitkän pennin.

Journal of Consumer Research -lehdessä alkuvuodesta julkaistavan tutkimuksen mukaan on yleistä, että terveellisten tuotteiden ajatellaan maksavan enemmän kuin epäterveellisten tuotteiden. Tutkijat ovat tästä huolissaan.

– Se on huolestuttavaa, Ohio State -yliopiston professori Rebekka Reczek toteaa.

– Nämä löydökset osoittavat, että yksinomaan hinta voi vaikuttaa meidän tekemiimme havaintoihin siitä, mikä on terveellistä ja jopa siihen, millaisista terveysongelmista huolestumme, Reczek analysoi tutkimuksessa saatuja tuloksia.

Asiantuntijat toteavat, että hinta ja terveellisyys eivät suinkaan kulje aina käsi kädessä. Myös se on syytä ottaa huomioon, että termi terveellisyys on tulkittavissa hyvin monella eri tavalla: toisille se merkitsee rasvattomuutta ja toisille esimerkiksi korkeaa vitamiinipitoisuutta.

Lähde: Health.com

***


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme