Mainos
Mainos

Ruokakirjailija kannustaa vanhempia: Leipokaa lasten kanssa pipareita tai joulutorttuja!

Outi Väisänen kirjoitti Samasta padasta -kirjan, jossa ruokaa valmistetaan samalla kertaa niin taaperoille kuin aikuisillekin.

Moni päivittäin ruokaa tekevä saattaa vähentää kokkailua pienten lasten saapuessa arkielämään. Outi Väisänen huomasi saman omassa elämässään.

– Aluksi oli helpompaa tyytyä syömään vain leipää ja lämmittämään jotain helppoa pakastimesta, Väisänen kertoo.

Ruoan laittaminen ei ollutkaan enää luonnollinen osa arkea, vaan siitä oli oikeastaan tullut vaivaannuttavaa. Väisänen pyrki kuitenkin löytämään kirjassaan Samasta padasta – huippuhyvää kotiruokaa vauvalle ja itsellesi ratkaisua siihen, miten hyvän ruoan saisi jälleen luonnolliseksi ja helpoksi osaksi arkea perheessä, jossa on vauvaikäinen lapsi tai taapero.

Lapset eivät välttämättä halua syödä samaa kuin vanhempansa, eivätkä vauvat voi aluksi edes syödä täysin samoja ruokia kuin aikuiset. Siksi Samasta padasta sisältää reseptejä, joiden avulla vauvan ja taaperon ruoka syntyy aikuisten ruoan valmistuksen ohessa.

Lapset mukaan keittiöön vähitellen

Lapsen päästäminen mukaan tekemiseen lähtee siitä, että vanhemmat ovat valmiita käyttämään hieman enemmän aikaa ruoanlaittoon, kun lapsi opettelee asioita. Itse ruokailuhetkeen lapset voi ottaa mukaan jo vauvasta lähtien.

Jos vanhemmat ovat kiinnostuneita ruoanlaitosta, voi pienestä lähtien mukaan otettu lapsi kiinnostua ruoanlaitosta, hyvästä ruoasta ja yhdessä kokkailusta yhtä lailla.

Piparien ja joulutorttujen leipominen on tällä hetkellä hyvä sytyke lapsen ensikosketukselle ruoanlaittoon.

– Lapsia kuitenkin usein kiinnostaa näprääminen ja se, että pääsee mukaan yhdessä tekemiseen, Väisänen sanoo.

Suositusta Samasta padasta -kirjasta on myynnissä jo kolmas painos, vaikka kirja on ollut myynnissä vasta kolme kuukautta. Neljäs painos otetaan mahdollisesti vielä loppuvuodesta.

***

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme