Mainos
Mainos

Ruotsalainen klassikko: Tämä "herkku" vie krapulan mennessään

Ruotsalaisklassikko toast Pelle Janzon saa krapulan kaikkoamaan.

Keittiömestari Kari Aihinen suosittelee pitkäksi venähtäneen illan jälkeiseen aamuun toast Pelle Janzonia. Ruotsalaisen oopperalaulaja Per Janzonin mukaan nimetystä klassikkoleivästä tulee versio myös Aihisen uuden ravintolan, Rosterin valikoimaan.

Pelle Janzon -leivälle kasataan laadukasta carpacciolihaa, mätiä, punasipulia ja kananmunaa. Aihisen versioon kuuluu myös hollandaisekastike. Ruokajuomaksi Aihinen suosittelee kylmää olutta.

Herahtiko vesi kielelle?

4 annosta

4 viipaletta leipää
voita paistamiseen
4 ohutta viipaletta laadukasta häränfilettä (50 g/kpl)
4 rkl muikunmätiä
4 kananmunankeltuaista
1 punasipuli
ruohosipulia
suolaa
mustapippuria

1. Leikkaa leivistä reunat pois, sulata voinokare pannulla ja paahda leivät rapeiksi.
2. Valmista häränfileestä carpaccio
3. Asettele paahdetulle leivälle carpaccio-lihaa, kasaa päälle pyöreä keko muikunmätiä ja jätä keskelle kolo keltuaista varten.
4. Koristele punasipulisilpulla ja ruohosipulilla.
5. Mausta halutessasi suolalla ja pippurilla.

Tekeekö mieli grillilihaa? Katso Akseli Herlevin vinkit hyvän lihan valintaan!

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme