Mainos
Mainos

Ruotsalaiset keksivät porsaanreiän tiukassa alkoholilaissa – Suomessa tämä tuote vietäisiin käsistä!

Ruotsalaisten keksimä hittituote kävisi varmasti kaupaksi niin ikään tiukasta alkoholilainsäädännöstään tunnetussa Suomessa.

Ruotsissa alkoholilainsäädäntö on Suomen tapaan tiukka, mutta naapurimaassamme on keksitty, kuinka lakia voi kiertää, kertoo Business Insider -lehti. 

Ostaisitko alkoholipitoista mehujäätä?

Ruotsin lain mukaan yli 3,5 prosenttia alkoholia sisältäviä juomia saa myydä ainoastaan paikallisissa Alkoissa eli Systembolageteissa ja ravintoloissa, joille on myönnetty anniskeluoikeudet. Tämän säännön kiertämiseksi myyntiin on otettu mehujäät, joissa alkoholia on viisi prosenttia.

N1CE-nimeä kantavat mehujäät sisältävät valmistajan mukaan alkoholia siksi, että se parantaa niiden makua. Koska mehujäät eivät ole sananmukaisesti juomaa, saa niitä myydä ruokakaupoissa.

Alkoholipitoiset mehujäät on otettu Ruotsissa myyntiin jo viime vuonna. Kuluneiden kuukausien aikana useita mehujäihin kohdistuvia valituksia on tehty ruotsalaisviranomaisille ja tavoitteena on, että alkoholilainsäädäntöä saataisiin tarkennettua niin, että myös alkoholipitoisten mehujäiden myyminen ruokakaupoissa voitaisiin jatkossa kieltää. 

Asiasta uutisoi Suomessa ensimmäisenä Taloussanomat.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot