Mainos
Mainos

Ruotsalaistutkimus: Kuitu aamiaisella parantaa muistia

Ruotsalaistutkimuksen mukaan aamiainen auttaa pitämään lähimuistin terävämpänä ja suorituskyvyn parempana. Asiasta ensimmäisenä kertoi YLE Uutiset.

Lundin yliopiston tutkijan Anne Nilssonin mukaan runsaasti kuituja sisältävä ruoka pitää veren sokeritason sopivana koko aamupäivän ajan. Vaalea leipä sen sijaan aiheuttaa veren sokeritasoon piikin, josta ei tutkimuksen mukaan ole aivoille hyötyä.

Lundin yliopiston tutkimuksessa on selvitetty 40 - 70-vuotiaiden koehenkilöiden lyhytmuistin toimivuutta sekä keskittymis- ja havainnoimiskykyä aamiaisen ja lounaan välillä.

Kuitupitoista leipää aamiaisella syöneiden tulokset olivat keskimäärin kahdeksan prosenttia paremmat kuin vaaleaa leipää syöneen testiryhmän jäsenten.

Lähde: YLE Uutiset

(MTV3)

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme