Mainos
Mainos

Ruotsinlaivan baarimestari paljastaa alkoholimakujen erot: Suomalaisten suosikkijuoma ei kelpaa ruotsalaisille

Millaisia alkoholijuomia ruotsalaiset ja suomalaiset tilaavat Ruotsinlaivalla? Baarimestarin mukaan molemmilla kansoilla on omat suosikkinsa.

Viking Mariella -risteilylaivan baarimestari Joni Kuutti paljasti MTV:n Makuja.fi-ruokasivustolle ruotsalaisten ja suomalaisten alkoholijuomamaun erot:

– Ruotsalaiset tykkäävät ehkä gin tonicista vielä enemmän kuin suomalaiset. Se on ruotsalaisten kestosuosikki. Suomalaiset juovat salmaria, mitä taas ruotsalaiset eivät. Ruotsalaiset juovat sitäkin enemmän fisushotteja sekä Jägermeisteria, Kuutti paljastaa.

Alkoholittomien juomien menekki kasvanut

Näiden vanhojen suosikkien lisäksi Ruotsinlaivan baareista kysytään yhä enemmän myös vähäalkoholisia vaihtoehtoja. 

– Nykyään kysytään yllättävän paljon vähäalkoholisia ja alkoholittomia cocktaileja. Ehkä juomatottumukset ovat muuttuneet vähemmän humalahakuiseksi, Kuutti arvioi. 

Myös maailmanlaajuinen ginitrendi näkyy selkeästi risteilylaivoilla. 

– Jos jostain tietystä juomasta kirjoitetaan ja se saa näkyvyyttä, niin kyllä se näkyy heti tuotteen myynnissä myös meillä. Esimerkiksi suomalaista Napue-giniä on kysytty siitä lähtien, kun se nousi julkisuuteen.   

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme