Mainos
Mainos

Säästä jopa satasia kuussa uskomattoman helposti – toimi näin ruokaostoksilla

Monelle taloudelle ruokaremontti tekisi hyvää, ja parhaimmillaan pienet muutokset ruokakaupparutiineissa voivat poikia jopa satojen eurojen säästön kuukaudessa.

Poimi vinkit siihen, millaisilla pienillä valinnoilla kuukausittain ruokaan menevää rahasummaa voi pienentää jopa useammalla satasella kuukaudessa.

Panosta sesonkituotteisiin

Kun tarkoitus on säästää rahaa ruokaostoksissa, kannattaa aina suosia mahdollisuuksien mukaan raaka-aineita, jotka ovat kuhunkin vuodenaikaan parhaimmillaan. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että näin helmikuun tienoolla kannattaa suosia muun muassa appelsiineja, joiden hinta ei parhaimmillaan nouse kiloa kohden edes yli euron.

Ota töihin eväät

Oletko koskaan laskenut, kuinka paljon rahaa saat kuin huomaamatta kulumaan lounaaseen, jonka syöt työpaikallasi? Jo kuuden euron lounas saa aikaan huomattavan menoerän ruokalaskuun, jos lounasravintolassa käy joka päivä. Ottamalla mukaan omat eväät voi ruokalaskussa säästää pitkällä tähtäimellä pitkän pennin.

Syö vähemmän lihaa

Jos tavoitteena on säästää ruokalaskussa, kannattaa rohkeasti suosia kasvisruokia. Liha on usein kallista, ja kasviksistakin saa helposti aikaan tasapainoisia ja monipuolisia ruokalajeja – yllättävän halvalla.

Osta halpoja ruhonosia

Mikäli liha maistuu siitä huolimatta, että kasvisten ostamisesta voi selvitä huomattavasti halvemmalla, kannattaa olla tarkkana, mitä ruhonosia käyttää. Halvempia, hitaasti kypsyviä ruhonosia on usein tarkolla parhaimmillaan vain muutaman euron kilohintaan.

Panosta papuihin

Pavut ovat proteiinipitoista ja terveellistä herkkua – ja niiden hinta on hyvin alhainen. Ottamalla pavut osaksi omia ruokarutiineja voi edesauttaa ruokalaskun pienenemistä – kuin huomaamatta.

Lisää ruokaan kananmunaa

Kananmunat ovat edullista, mutta täyttävää herkkua. Munia kannattaakin hyödyntää täydentämällä niiden avulla lounasta, joka voisi muuten jäädä vähän turhan kevyeksi.

Ota pakastin käyttöön

Kun ruokalaskussa haluaa säästää, kannattaa ensimmäisenä tehdä inventaario pakastimeen. Ostamalla kerralla edulliseksi havaittuja tuotteita suuremman määrän voi säästää merkittäviä summia. Etenkin liha- ja kalaosaston tarjousten suhteen kannattaa olla tarkkana, sillä edulliset löydöt voivat tehdä huomattavan loven.

Katso videolta, millaiset kommentit suututtavat ruokakauppojen myyjät!

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme