Mainos
Mainos

Sahalahdessa syntyi vuonna 1957 radikaali ajatus: Lopputuloksena hittituote – ostatko sinäkin?

Tiistaina 10.10. vietetään ensimmäistä kertaa maksalaatikkopäivää. Maksalaatikko on edelleen Suomen ostetuin valmisruoka-ateria. 

Saarioisten maksalaatikko täyttää tänä vuonna 60 vuotta ja sen kunniaksi tiistaina 10.10. vietetään ensimmäistä kertaa maksalaatikkopäivää. Tunnetko sinä maksalaatikon mielenkiintoisen historian Suomessa?

Pelastus perheenäideille

Laatikoiden tarina alkaa vuodesta 1957, jolloin Saarioisten tilalla Sahalahdessa syntyi radikaali ajatus: ryhdyttiin valmistamaan tuoretta, valmista ruokaa, joka myytäisiin kotiin vietävissä pakkauksissa.

Rusinoilla vai ilman?

Pitääkö maksalaatikko syödä rusinoilla vai ilman? Saarioisten Facebook-sivuilla järjestetään tiistaina 10.10. kello 18 tunnin mittainen live-äänestys aiheesta. Äänestyksen tulokset julkaistaan keskiviikkona 11.10.

– Saarioinen osallistui osaltaan Suomen jälleenrakennustalkoisiin – valmistimme ilta-aterian valmiiksi työstä kotiin palaaville perheenäideille. Tuore valmisruoka oli monen kiireisen äidin ja perheen pelastus jo tuolloin, kertoo Saarioisten markkinointi- ja viestintäjohtaja Tia Yrjölä.

Aluksi laatikoita myytiin suoraan pakettiautosta ja vain joitakin kymmeniä rasioita päivässä. Nykyään maksalaatikkoa myydään lähes 9 miljoonaa rasiaa vuodessa.

Talousopettaja Mertta Järvi keksi reseptin

Alkuperäisen maksalaatikkoreseptin takana oli Saarioisilla työskennellyt talousopettaja Mertta Järvi. Tuotteen resepti on pysynyt miltei muuttumattomana alusta asti. Riisiä ja maksaa maustavat valkopippuri ja suola.

– Laatikoita paistetaan noin tunti Sahalahden 30-metrisessä uunissa. Paistamisen jälkeen tuote jäähdytetään nopeasti, mikä takaa säilyvyyden. Mitään säilöntäaineita ei siis tarvita, Saarioisten innovaatiojohtaja Mirja Lonka kertoo.

Lähde: Saarioinen

***


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme