Mainos
Mainos
Mainos

Salainen ainesosa tekee marjapiirakasta suussasulavaa – poimi talteen herkullinen resepti

Valkosuklaa sopii oivasti marjapiirakkaan. Tällä reseptillä valmistuu perinteinen marjapiirakka, jonka täyte tehdään kermaviiliin.

Helppo marjapiirakka valmistuu yksinkertaisesta pohjataikinasta ja kermaviilitäytteestä.  arjapiirakassa voi hyödyntää joko tuoreita tai pakastettuja marjoja.

Valmis piirakka vain mehevöityy entisestään jääkaapissa, joten piirakka maistuu loistavasti myös seuraavana päivänä.

Valkosuklaa-marjapiirakka

3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
1 kananmuna
150 g voita

Täyte:

4 dl kermaviiliä
2 kananmunaa
vanilliinisokeria
0,5 l marjoja
100 g valkosuklaata

Aloita valmistamalla piirakkapohja. Mittaa vehnäjauho taikinakulhon pohjalle ja lisää päälle leivinjauhe. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauho lusikalla yhteen. Lisää seuraavaksi sokeri, kananmuna ja pehmeä voi. Sekoita taikina tasaiseksi massaksi.

Painele valmis taikina voidellun piirakkapohjan päälle. Valmista seuraavaksi täyte.

Kaada kulhoon kermaviili ja riko joukkoon kananmunat. Lisää lopuksi vanilliinisokeri ja sekoita tasaiseksi. 

Kaada marjat piirakkapohjan päälle. Lisää marjojen päälle murskattu valkosuklaa ja kaada lopuksi päälle kermaviilitäyte.

Paista piirakkaa 180-asteisessa uunissa noin 40 minuutin ajan. Anna piirakan vetäytyä kunnolla ennen tarjoilua.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme