Mainos
Mainos

"Sopivasti potkua" – valmista itse lomamatkoilta tuttua tulista herkkua

Ruokabloggaaja Hellapoliisi eli Kati Jaakonen vinkkaa valmistamaan kuuluisaa thaimaalaista papaijasalaattia itse.

Hellapoliisi suosittelee valmistamaan kotona Suomessakin papaijasalaattia, joka maistuu monelle Thaimaan lämmössä. Tulinen salaatti on myös raikas lisuke esimerkiksi lihalle.

– Thaimaalainen papaijasalaatti on monille Thaimaanmatkoilta tuttu salaatti, jossa on sopivasti potkua punaisen chilin muodossa, Hellapoliisi toteaa.

Thaimaalainen papaijasalaatti

4–6 annosta

1 kg vihreää papaijaa
3–4 keskikokoista porkkanaa
3 valkosipulinkynttä
2 punaista pientä vahvaa chiliä
1 ½ rkl sokeria
1–2 limen mehu ja hedelmäliha
2 rkl kalakastiketta
1 dl paahdettuja maapähkinöitä tai suolapähkinöitä
thai-basilikaa

Kuori papaija ja porkkanat.

Raasta mandoliinilla pitkää raastetta.

Kuori valkosipulinkynnet ja poista chileistä siemenet.

Hienonna molemmat.

Laita sokeri, kuorittu lime ja kalakastike huhmareeseen ja jauha tasaiseksi. Sekoita joukkoon valkosipuli ja chilipaprika. Sekoita kastike raasteen joukkoon.

Koristele salaatti paahdetuilla maapähkinöillä tai suolapähkinöillä ja thai-basilikalla.

Anna mielellään maustua hetki jääkaapissa.

Resepti: Hellapoliisi

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme