Mainos
Mainos

Älä keitä pastaa vedessä – olethan jo kokeillut tätä hittireseptiä?

Spagetin keittäminen punaviinissä on parasta, mitä voit tehdä tälle arkiselle ruoalle.

Yllä olevalta videolta näet Pekka Terävän niksin, jonka avulla pastan koostumuksesta tulee täydellistä.

Tämä resepti on mukailtu versio newyorkilaisen kokin Gina DePalman punaviinipastasta. Kuka olisi uskonut, että perinteiseen spagettiin voi saada aikaiseksi näin herkullisen ja syvän maun vaihtamalla keitinveden punaviiniin?

Viinistä haihtuu pois alkoholi keittämisen aikana, joten voit huoletta syödä tätä herkkua arkisinkin.

Herkullinen punaviinispagetti

Ainesosat:
1 litra vettä
1 pullo punaviiniä
ripaus suolaa
350 g tavallista tai gluteenitonta spagettia
0,6 dl oliiviöljyä
4 pientä valkosipulinkynttä
0,25 tl paprikajauhetta
1 dl hienonnettua persiljaa
2,5 dl saksanpähkinöitä paahdettuna ja pilkottuna
1 dl parmesaaniraastetta
mustapippuria

Kaada vesi ja punaviini kattilaan ja lisää joukkoon suolaa. Odota, että vesi kiehuu ja keitä sen jälkeen spagetti 'al denteksi' (=lähes kypsäksi) pastapussin ohjeen mukaan. Ota puoli desiä keitinnestettä talteen.

Lisää pannulle öljyä, chiliä ja suolaa. Kuullota minuutin ajan. Lisää puoli desiä keitinnestettä mukaan ja anna kiehua. Sekoita mausteet pastan joukkoon ja lisää mukaan persilja, pähkinät, juusto ja loraus öljyä. Sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla. 

Lähde: Food&Wine

Pidätkö pastasta? Kokeile myös tätä reseptiä:

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme