Mainos
Mainos

Suklaan valmistamisessa tehtiin läpimurto – vaikuttaa merkittävästi kalorimäärään

Suklaapatukka saattaa sisältää tulevaisuudessa reilusti vähemmän sokeria, mutta maistua yhtä hyvältä kuin aiemmin, kertoo Nestlé. Tämä tarkoittaa luonnollisesti sitä, että tulevaisuudessa suklaa saattaa sisältää entistä vähemmän kilokaloreita.

Suklaanvalmistaja Nestlén kehittämä uusi valmistuskeino voi mahdollistaa sen, että vaikka suklaaseen lisättäisiin on reilusti vähemmän sokeria kuin aikaisemmin, kieli maistaa suklaan lähes yhtä makeana kuin mihin on totuttu. Tutkimuslöydöksen toiminta perustuu siihen, että sokerin rakennetta muokataan uudella tavalla. 

– Tämä on todella uraauurtava tutkimus. Tutkijamme ovat löytäneet täysin uuden tavan käyttää perinteisiä, luonnollisia aineisosia. Se luo mahdollisuuden vähentää sokerin kokonaismäärää makeisissamme jopa 40 prosenttia, Nestlén teknologiajohtaja Stefan Catsicas kertoo.

Nestlé on patentoimassa tutkimuslöydöksensä ja alkaa käyttää nopeasti liukenevaa sokeria makeisissaan vuodesta 2018 eteenpäin. 

Lähde: Nestlé 

***


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme