Mainos
Mainos

Suomalainen keittiö tunnetaan nyt myös Perussa! Ainutlaatuisilla ruokafestivaaleilla tarjolla makuja ”mummujen ruokapöydistä”

Perun pääkaupungissa juhlistetaan paraikaa suomalaista keittiötä ja ruokakulttuuria kymmenen päivää kestävillä ruokafestivaaleilla. 

Videolla keskustellaan huippukokin voimin ruoan tulevaisuudesta. 

Festival Gastronómico Finlandes -ruokafestivaali ylistää Suomen puhdasta luontoa ja vie suomalaisia makuja Perun Limaan 13–23.9.2018. Kymmenen päiväiset ruokafestivaalit järjestetään nyt ensimmäistä kertaa.

Tapahtuman toteutuksesta ja menun suunnittelusta vastaa keittiömestari Miki Puikkonen yhdessä kollegansa Juho Hokkasen kanssa.

Festivaalin kautta vierailijoille halutaan tarjota uusia makuja puhtaasta Suomen luonnosta, kokonaisvaltainen elämys sekä tietysti herättää kiinnostus Suomea kohtaan.

Puikkosen mukaan festivaali on saanut paikallisessa mediassa hyvän vastaanoton, ja juttua tapahtumasta on ollut muun muassa Perun suurimpiin päivälehtiin kuuluvassa El Comerciossa. 

"Luotamme yksinkertaisiin herkkiin makuihin"

Ainutlaatuinen tapahtuma sai alkunsa Suomen suurlähettilään, ulkoasiainneuvos Mika Koskisen aloitteesta. Tapahtumaan odotetaan kävijöitä ympäri maailmaa, sillä Lima on kulinaarisesti yksi Etelä-Amerikan kiinnostavimmista kohteista. Sunnuntain illalliselle vieraaksi on saapumassa muun muassa Perun entinen presidentti Pedro Pablo Kuczynsky.

– Olen varma, että skandinaaviset selkeät ja raikkaat maut herättävät täällä paljon kiinnostusta, Koskinen kertoo.

Ruokafestivaalien aikana vieraille on tarjolla kuudentoista ruokalajin menu, josta asiakas valitsee mieluisensa kokonaisuuden. Menu nojaa vahvasti suomalaisiin klassikkoraaka-aineisiin.

– Menun ytimessä ovat hyvät maut, yksinkertaisuus ja annosten kauneus. Haluamme tarjota asiakkaille ruoan avulla suomalaisen elämyksen, joka muistuttaa muun muassa meidän kokemustamme mummujen ruokapöydistä, Miki Puikkonen kertoo.

– Luotamme yksinkertaisiin herkkiin makuihin, joista suosikkini on suussa sulava kanttarellikeitto ja ihannelämpötilaan, 42-asteeseen kevyesti kypsennetty taimen ja lehtikaali, Puikkonen kertoo.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme