Mainos
Mainos

Suomalaiset heittävät roskiin satoja miljoonia kiloja ruokaa joka vuosi – et kai ole parasta ennen -päivämäärän orja?

Prosentuaalisesti eniten ruokaa menee roskiin kotitalouksista. Syitä tälle on useita. Mutta mitä hävikkiasiantuntija on viimeksi heittänyt roskiin?

Suomessakin menee roskiin valtava määrä ruokaa roskiin vuosittain. Vuositasolla hukkaan menee 400–500 miljoonaa kiloa ruokaa. Aiheesta keskusteltiin Huomenta Suomessa 9.1.2018.

Prosentuaalisesti eniten ruokaa menee roskiin kotitalouksista. Syitä tälle on useita.

– Kun lähdetään kauppaan, ei muisteta, mitä kotoa jo valmiiksi löytyy. Saatetaan ostaa elintarvikkeita, joita kotona jo valmiiksi on, tai valmistetaan ruokaa yli tarpeen, kertoo WeFoodin projektipäällikkö Else Hukkanen.

Moni myös noudattaa orjallisesti parasta ennen -päivämäärää, vaikkei ehkä kannattaisi.

– Varsinkin parasta ennen -päivämäärät pitäisi katsoa, haistaa ja maistaa. Siitä sen huomaa, onko ruoka pilaantunut. Hyvin usein se (ruoka) on täysin syömäkelpoista, vaikka parasta ennen -päivämäärä olisi ollut jo, neuvoo Luonnonvarakeskuksen tutkija Kirsi Silvennoinen.

Moni tuote säilyy pitkään parasta ennen -päivämäärän jälkeen – katso videolta esimerkki! Entä miten toimii hävikkiruokamyymälä? Mitä hävikkiasiantuntija itse on viimeksi heittänyt roskiin?

***


Juttua korjattu klo 18.05: Otsikossa väitettiin ensin virheellisesti, että suomalaiset heittävät satoja miljoonia tonneja ruokaa roskiin.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme