Mainos
Mainos

Suomalaiset keksivät pizzojen "roiskeläppä"-nimityksen – Saarioinen: "Alkuun nimi harmitti"

Makuja.fi otti selvää, kuinka Saarioinen suhtautuu siihen, että heidän mikropizzojaan kutsutaan vakiintuneesti roiskeläpiksi. Selvisi, että yrityksessä on riittänyt huumorintajua erikoisen nimen sulattamiseen – heti kun alkujärkytyksesä aikoinaan selvittiin.

TIESITKÖ? Saarioisten mikropizzoja on jo vuosikausia kutsuttu leikkisästi nimellä "roiskeläppä", jota ei voida pitää kovin imartelevana. Hassusta nimestään huolimatta tuttujen mikropizzojen suosio on ollut hurjaa jo vuosikymmeniä.

– Kun tulin Saarioisiin töihin vuonna 1990 pizzojen tuotepäälliköksi, sain aika pian kuulla Valkeakosken leipomossamme, että 200 gramman pizzoillamme oli kuluttajien antama lempinimi ”roiskeläppä”, Saarioinen Oy:n innovaatiojohtaja Mirja Lonka kertoo.

Yrityksessä ollaan hyvin tietoisia siitä, että hassu nimi on tullut jäädäkseen, sillä suomalaiset ovat ottaneet sen omakseen.

– Myöhemmin lempinimi on vakiintunut erityisesti nuorten ja ehkä vähän vanhempienkin pizzansyöjien käyttöön. Viime lauantaina kaupassa viimeksi kuulin lempinimen kahden nuoren miehen valitessa Saarioisten pizzoja, Lonka kertoo.

Kuinka "roiskeläppä"-nimitykseen suhtaudutaan Saarioisilla?

– Nyt jo hymyillen ja lempeydellä. Alkuun nimi harmitti. Saarioisissa puhumme edelleen 200 gramman pizzoista, Lonka kertoo.

  

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme