Mainos
Mainos

Suomalaiset ovat löytäneet yllättävän korvikkeen karkille

Tuoreen kyselytutkimuksen mukaan peräti kaksi kolmesta suomalaisesta syö purukumia karkinhimoon.

Suun terveydenhuollon asiantuntijat kyseisestä iloitsevat muutoksesta. Valmistajat vastaavat kysyntään tuomalla markkinoille yhä laajemman valikoiman makeismaisia purukumeja.

Ennen purkkaa syötiin lähes ainoastaan suun terveyden ja raikastukseen takia, ja makuvaihtoehdot rajoittuvat muutamaan minttumakuun. Nykyään purkkamakuja on kymmeniä, ja kulutustottumuksissakin on tapahtunut selkeä muutos. Cloettan kyselytutkimuksen mukaan peräti 61 prosenttia suomalaisista syö purkkaa karkin sijasta makeanhimon yllättäessä. 

Purkankulutus on Suomessa ollut viime vuosina noin 600 grammaa henkilöä kohden. Makeanhimon taltuttamisen lisäksi suurin osa kyselyyn vastanneista kertoi syövänsä purkkaa perinteisistä syistä, eli happohyökkäyksen katkaisemiseksi syönnin jälkeen ja suun raikastamiseksi. Kolme neljästä suomalaisesta on sitä mieltä, että ksylitolia tulisi käyttää päivittäin. Tuotteen valinnassa ensisijainen kriteeri on maku.

Hampaiden hoidon ammattilaiset kehottavat käyttämään ksylitolia säännöllisesti, 5g päivässä, jotta sen vaikutus suun terveyteen olisi mahdollisimman suuri.

Suomalaisten suosikkimaku ei ole suuri yllätys

– Salmiakkimaut ovat erittäin suosittuja. Myös erilaiset yhdistelmät, kuten lakritsi ja vadelma maistuvat suomalaisille, kertoo ksylitolitiedottaja ja suuhygienisti Milla Vihanto.

Kyselytutkimuksen ksylitolista toteutti YouGov Finland Cloetta Suomi Oy:n toimeksiannosta. Tiedot kerättiin sähköisenä kyselynä 9.12.–12.12.2013 YouGovin kuluttajapaneelissa. Kyselyyn vastasi 1010 iältään 18-65–vuotiasta suomalaista.  Sekä lähtöotos että lopullinen vastaajajoukko painotettiin kyseisen ikäistä väestöä edustavaksi.

Lähde: Cloetta Suomi 

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme