Mainos
Mainos

Suomalaisista metsistä löytyy uskomaton krapulalääke – kokeile omalla vastuulla

Pitkäksi venyneen illan jälkeen olo saattaa olla joskus epätoivoisen huono. Moni lääkitsee oloaan roskaruualla, mutta olemassa on myös erikoisempia keinoja. Jos burgeri ei helpota oloa, kokeile marssia ensi kerralla metsään.

Mikä yhdistää Suomea ja Australiaa? Vastaus: muurahaiset. Esihistoriallista lajia esiintyy maapallolla melkein joka kolkassa.

Hyönteiskokki Topi Kairenius kertoi Coca-Colan järjestämässä hyönteisruokatapahtumassa hauskan anekdootin suomalaisten suhteesta hyönteisiin.

– Juttelin kerran erään eläköityneen Metsähallituksen miehen kanssa. Hän kertoi, että kun he viettivät 1970-luvulla pitkiä aikoja metsähallituksen mökeillä töitä tehden, niin he hoitivat krapulaansa kourallisella kusiaisia. Se käy tavallaan järkeen, sillä niissä on aika pisteliäs ja todella hapokas maku.

Suomalaiset eivät ole kuitenkaan ainoita, jotka ovat äkänneet siloviholaisissa eli tutummin kusiaisissa tai kusimuurahaisissa mahdollisuuden krapulan lievittämiseen.

Australiassa muurahaisista valmistetaan krapulateetä

Keino on tuttu myös toisella puolella planeettaamme. The Guardianin mukaan australialaiset keittävät paikallisista vihreistä muurahaisista teetä, jota he nauttivat pahimman hädän hetkellä.

Siitä, lievittääkö muurahaishappo todella krapulaa vai herättääkö se vain aistit kirpeydellään, ei ole varmoja havaintoja. Jokainen testatkoon konstia omalla vastuullaan. Tietenkin myös muurahaispesään istuminen kääntää takuuvarmasti ajatukset pois kankkusesta.

***

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme