Mainos
Mainos

Suomalaiskokin nerokas resepti: Makaronilaatikko kannattaakin valmistaa näin – tuplasti parempaa?

Atrian uunituoreessa Jauhelihakirjassa esitellään 100 kokkien tekemää jauhelihareseptiä arkeen ja juhlaan. Ravintola Nokan keittiömestari Ari Ruoho paljastaa, miten hän valmistaa makaronilaatikon.

Ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruoho kertoo Atrian Jauhelihakirjassa tekevänsä makaronilaatikkoa usein kotona lapsillensa.

– Kotona käytän jauhelihaa kuukausittain. Kahden pienen lapsen kanssa ruokalistalta löytyy usein makaronilaatikkoa ja jauhelihakastiketta, Ruoho kertoo kirjassa.

Ruohon makaronilaatikko syntyy erikoisella tavalla: se paistetaan kahteen kertaan pannulla. Keittiömestari kertoo, että tätä herkkua nautitaan myös ravintola Nokan henkilökuntaruokana.

Ari Ruohon kaksi kertaa paistettu makaronilaatikko

Tuplasti paistettu makaronilaatikko – tuplasti parempaa? Kokeile kotona!

400 g naudan jauhelihaa
suolaa ja mustapippuria
1 dl kuivattuja tatteja
2 sipulia pilkottuna
5 dl makaronia
5 dl maitoa
4 kananmunaa
3 dl juustoraastetta
50 g voita paistamiseen
1 pnt lipstikkaa
punajuuria ja suolakurkkuja tarjoiluun

Ruskista jauheliha, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon kuivatut tatit ja pilkottu sipuli. Keitä makaronit suolatussa vedessä. Huuhtele makaronit juoksevassa vedessä ja sekoita jauheliha joukkoon.

Sekoita maito ja kananmunat. Kaada jauheliha-makaroniseos uunivuokaan ja kaada munamaito päälle. Ripottele päälle juustoraaste. Paista 180-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Paista valmis makaronilaatikko pannulla voin kera ja lisää joukkoon hienonnettu lipstikka. Tarjoile suoraan pannusta punajuuren ja suolakurkun kera.

Lähde: Jauhelihakirja - 100 jauhelihareseptiä (Atria 2017)

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme