Mainos
Mainos

Suomalaisnuorten ruokavalio syynissä – havaittavissa muutos parempaan päin

Suomen kaurayhdistyksen teettämän kyselytutkimuksen mukaan suomalaisnuoret syövät entistä enemmän kauraa. Kauran kysyntään on vaikuttanut ainakin kauratietoisuuden karttuminen ja erityisruokavalioiden suosion lisääntyminen.

Kauran suosio vaikuttaa kasvavan vuosi vuodelta. Viime vuonna Suomessa syötiin keskimäärin kuusi kiloa kauraa asukasta kohti. Nyt kaurasta ovat innostuneet myös nuoret. Tuoreen, Suomen kaurayhdistyksen teettämän kyselytutkimuksen mukaan jopa 21 prosenttia 13–16-vuotiaista nuorista on käyttänyt tänä vuonna enemmän kauraa ja marjoja välipaloissaan edellisvuoteen verrattuna.

Varsinkin erityisruokavalioiden yleistyminen on siivittänyt kauran suosioon. Myös maitotuotteita korvataan usein kauravalmisteilla, kuten kauramaidolla. 

Kaurayhdistyksen projektin alkukartoituksessa, jonka toteutti tutkimustoimisto 15/30, nuorten kaura- ja viljatietämys oli melko heikkoa. Nyt, vuosi kampanjan jälkeen, jopa 60 prosenttia kyselyyn vastanneista nuorista kertoi osaavansa valmistaa itselleen välipaloja kauraa ja marjoja käyttäen.

Tutkimuksen toteutti YouGov Finland Suomen kaurayhdistyksen toimesta. Tiedot kerättiin web-kyselynä 2.11.– 11.11.2016 välisenä aikana YouGovin kuluttajapaneelissa, johon kuuluu yli 20 000 suomalaista. Vastauskutsu lähetettiin vanhemmille, joilla on yläkouluikäisiä lapsia (13–16 v.). Lopullinen vastaajamäärä oli 203 lasta. Kokonaistuloksissa (n=203) keskimääräinen luottamusväli on ±6 prosenttiyksikköä suuntaansa (95 %:n luottamustasolla).

***


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme