Mainos
Mainos

Suomalaisten kuohuviinisuosikit – nämä juomat maistuvat kesällä

Kuohujuomien suosio kasvaa etenkin kesällä. Kestosuosikki cavan lisäksi suomalaiset kilistelevät entistä enemmän myös aidolla samppanjalla.

Alkon tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkuna kertoo, että viineistä eniten suosiotaan ovat kasvattaneet kuohuviinit ja samppanjat.

– Kuohuviinien suosioon ei vaikuta pelkästään valmistujaiset ja muut juhlat, joissa perinteisestikin nostetaan maljaa, vaan kuohuvaa juodaan myös terassijuomana, mökkijuomana, seurustelujuomana ja entistä enemmän myös ruokajuomana.

Vuoden 2015 myydyimmät kuohuviinit (litraa)

1. Freixenet Carta Nevada Cava Semi Seco 282 548 
2. Codorniú Clásico Cava Sec 185 345
3. Freixenet Cordon Negro Cava Brut 182 481
4. Jaume Serra Cava Brut 169 109
5. Ballet Carte Noire Demi Sec 157 339
Lähde: Alko

Cava on pysynyt kuohuviinien kestosuosikkina, ja ylivoimaisesti eniten myydään juuri espanjalaisia kuohuviinejä. Italialainen prosecco kasvattaa kuitenkin suosiotaan.

Vilkuna kertoo, että myös kuohuviinipohjaisten cocktailit kiinnostavat suomalaisia. Perinteisen mimosan ja bellinin rinnalle halutaan uusia makuja.

Kuohuviinicoctaileja ostetaan valmiina sekoituksia, mutta niitä tehdään paljon myös itse lisäämällä lasin pohjalle kotitekoisisia mehuja.

– Karvaammat maut ovat suosiossa. Esimerkiksi verigreipillä tai raparperilla voidaan tuunata esimerkiksi proseccoa.

Osaatko avata kuohuviinipullon oikein?

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme