Mainos
Mainos

Suomalaisten suosiman lihatuotteen myynti kasvanut entisestään: "Se on se edullisin jauheliha"

Muuttuva taloustilanne on vaikuttanut myös jauhelihan myyntiin HK:lla.

Suomalaiset ovat jauhelihakansaa, ja hyödyntävät sitä hyvin monipuolisesti sekä arjessa että juhlassa. HKScan Finland Oy:n markkinointijohtaja Mikko Järvinen kertoo, että tänä päivänä suomalaisille maistuu etenkin edullinen jauheliha.

– Suosituin jauheliha on sika-nauta. Siitä seuraavaksi tulee naudan 10-prosenttinen jauheliha, ja sitten tulee naudan 17-prosenttinen jauheliha. Sen jälkeen tulee nauta-sika jauheliha, Järvinen kertoo.

Haastavat ajat näkyvät sika-nauta jauhelihan myynnissä

Pitkällä juoksulla juuri sika-nauta jauhelihan suosiossa on nähtävissä nousua – joskin maltillista sellaista. Järvisen mukaan tämä johtuu siitä, että taloudellisesti haastavina aikoina suositaan edullisia lihatuotteita.

– Sika-naudan suosio johtuu ehdottomasti siitä, että se on se edullisin jauheliha, Järvinen selventää.

Asiantuntijalla on vankka käsitys myös siitä, miksi jauheliha on suomalaisten suosikki eri lihatuotteiden laajassa joukossa.

– Jauhelihan suosion salaisuus on se, että se on äärimmäisen helppoa, monipuolista ja se maistuu kaikille, eikä se ole kallista.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme