Mainos
Mainos

Suomalaisten yleinen paistovirhe, joka pilaa jauhelihan – sorrutko sinäkin?

Nappaa parhaat vinkit hyvän jauhelihan valmistamiseen. 

Jauhelihaa paistaessa kannattaa pitää mielessä ainakin yksi oleellinen sääntö: paistinpannua ei kannata täyttää jauhelihalla! Tähän virheeseen moni suomalainen sortuu ja tulee samalla "keittäneeksi" jauhelihaa paistamisen sijaan. Jos paistinpannu on liian täynnä jauhelihaa, se jäähtyy ja jauheliha ei ruskistu. 

Jos siis haluat täydellistä jauhelihaa, pidä mielessä nämä vinkit:

1. Valitse ruokaasi parhaiten sopiva jauheliha

Ei ole täysin samantekevää, mitä jauhelihaa käytät ruoassasi. Joihinkin ruokalajeihin sopii parhaiten rasvainen, toisiin vähärasvainen jauheliha. 

2. Älä paista jauhelihaa kylmänä

Ota jauhelihapaketti huoneenlämpöön ennen paistamista 15–30 minuutiksi, sillä jääkaappikylmä jauheliha jäähdyttää pannun ja ruskistaminen ei onnistu.

3. Älä täytä pannua!

Suhteuta pannun koko ja paistettava jauheliha- tai jauhelihasta valmistetun tuotteen määrä. Kuumenna pannu kunnolla ja täytä se kohtuullisesti. Paista suuret jauhelihamäärät erissä. Jos laitat pannulle kerralla liikaa jauhelihaa, pannu kylmenee ja lihasneste irtoaa jauhelihasta. Tällöin jauheliha keittyy, eikä ruskistu.

4. Paista ensin jauhelihan pinnat

Paista ensin jauhelihapalan pinnat kiinni ja sekoita sen jälkeen pannussa olevaa jauhelihaa maltillisesti murentaen.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme