Mainos
Mainos

Suomen parhaat grillaajat jakoivat vinkkinsä – näin onnistut joka kerta!

Grillauksen SM-voittajat jakoivat parhaat grillausvinkkinsä. 

Tasapainoisen, selkeän annoksen valmistaminen ei aina ole helppoa. Kun soppaan lisätään tiukka aikataulu, olan yli tirkistelevä yleisö ja tuomareiden valitsemat yllätysraaka-aineet, lähes kenen tahansa kämmenet hikoavat. Grillauksen Suomen mestaruuskilpailun finaalissa haasteen selätti parhaiten rovaniemeläinen Jani Eskelinen, joka julistettiin grillauksen viralliseksi Suomen mestariksi. Toiselle sijalle kilpailussa ponnisti Nikke Häggström Salosta ja kolmannelle Emma Paatero-Korhonen Mikkelistä.

Kysyimme kolmelta parhaalta grillaajalta vinkkejä hyvään grillaukseen. 

1. Mausta maltilla

Liha ja kasvikset kannattaa maustaa yksinkertaisesti. Itse tykkään käyttää paljon yrttejä. Lisäksi chiliä, valkosipulia, öljyä ja suolaa, niin hyvä tulee. Jos liha on marinoitu etukäteen, ylimääräinen marinadi kannattaa pyyhkiä pois senkin takia, ettei pinta pala.
Jani Eskelinen, grillauksen Suomen mestari 2016  

2. Satsaa työpisteeseen

Grillaamisessa on yleensä ruuanlaiton lisäksi kyse läheisten kanssa seurustelusta. Hetkestä kannattaa tehdä miellyttävä järjestämällä työpiste mahdollisimman toimivaksi, valmistelemalla raaka-aineet etukäteen ja keräämällä tarvittavat välineet kerralla valmiiksi keittiössä.
Nikke Häggström, grillauksen Suomen mestaruuden 2. sija  

3. Kokeile rohkeasti uutta

Kehotan yhdistelemään rohkeasti erilaisia proteiineja ja lisukkeita ja kokeilemaan uusia raaka-aineita ja mausteita. Perhe antaa paljon anteeksi, vaikkei aina menisikään ihan putkeen! Kannattaa kokeilla grillihedelmäsalaattia, esimerkiksi nektariini ja hunajameloni sopivat siihen mainiosti. Salaatin voi syödä sellaisenaan tai maustaa vaikkapa hunajalla, dijon-sinapilla, öljyllä, suolalla ja pippurilla.
Emma Paatero-Korhonen, grillauksen Suomen mestaruuden 3. sija   

Lähde: Lidl

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme