Mainos
Mainos

Suomi neljänneksi kallein yli 60 maan listalla – tästäkin herkusta maksetaan meillä enemmän kuin muualla

Suomi sijoittuu heti kärkikolmikon taakse Daily Mailin tekemässä hintavertailussa, jossa selvisi Starbucks-kahvilaketjun tuotehintojen vaihtelevan rajusti lokaatiosta riippuen.

Suomen ensimmäinen Starbucks avattiin 2012 Helsinki-Vantaan lentokentälle. Pohjoismaiden valloitus on sen jälkeen edennyt ja nyt ketjun kahvia saa Suomessakin jo useista kauppakeskuksista.

Maailmalla Starbucksin tuotteita saa yhteeensä jo yli 60 maasta. Helposti tunnistettava vihreä logo ei kuitenkaan takaa samoja tuotteita eikä ainakaan samoja hintoja. Daily Mailin teettämän tutkimuksen mukaan kuuden kalleimman maan joukossa on neljä pohjoismaata.

Suomen sijoitus listalla on neljäs. Ykkössijalla on Sveitsi. Toisena tulee Tanskassa Kööpenhamissa sijaitsevat kahvilat. Kolmannelle sijalle yltää Norja. Tukholma jää tilastossa Belgian kanssa Suomen taakse. 

Hinnat ovat kalleimmissa maissa jopa tuplasti enemmän kuin edullisimmassa Starbucksin lokaatioissa. Sveitsissä latet ja cappuccinot maksavat eniten, halvimmat hinnat löytyvät Starbucksin Varsovan kahviloista.

Suomessa hinnat eivät lokaation mukaan muutu. Pieni cappuccino maksaa saman verran lentoaseman Starbucksissa ja Kampin kahvilassa. Toisin on Briteissä, jossa Plymouthista löytyvät maan halvimmat juomat. Lontoossa ja Edinburghissa hinnat ovat 20 penniä kalliimmat.

Lähde: Daily Mail, Starbucks

***

​​​​​​​

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme