Mainos
Mainos

Surkuhupaisa totuus Suomen alkoholilaista leviää somessa: "Onneksi voit ostaa kaupasta "kätevästi" sata tölkkiä kaljaa"

Somessa ihmetellään jälleen Suomen alkoholilain kummallisuuksia.

Facebookissa leviää parhaillaan kirjoitus ja kuva Suomen alkoholilain huvittavuudesta. Kirjoituksessa ihmetellään, miten Suomessa voi esimerkiksi olla kiellettyä yli yhden ravintola-annoksen myyminen baarissa kerrallaan, kun samaan aikaan kaupasta saa ostettua sadan tölkin pakkauksen olutta.

– Tässä maassa et saisi itse viedä baarista ostamaasi alkoholiannosta baarin omistamalle terassille, jos välissä on jalkakäytävä, joka ei ole anniskelualuetta. Ravintolan työntekijän tulisi tarjoilla se sinulle terassin pöytään, tekstissä todetaan.

– Mutta onneksi voit ostaa kaupasta "kätevästi" sata tölkkiä kaljaa yhdessä pakkauksessa, mikä saa kaiken muun alkoholisäädäntöön liittyvän vammaisuuden unohtumaan ainakin siksi kesäviikoksi kuin tuo määrä riittää.

Kirjoitus ja kuva on levinnyt useiden eri Facebook-käyttäjien profiilissa. Alunperin tekstin on kirjoittanut ja julkaissut 


Jos kuva ei näy, katso se täältä.


19.6. klo 17.39: Juttuun lisätty Jussi Heleniuksen alkuperäinen kirjoitus aiheesta.

20.6 klo 8.45: Jutusta poistettu Jarmo Kallionpään Facebook-päivitys. Kirjoitus on alun perin Jussi Heleniuksen julkaisema Facebookissa.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme