Mainos
Mainos

Syö näitä syksyllä – parhaat ruoat painonpudotukseen

Syksy, kylmät illat ja kotona vietetty aika saattavat johtaa herkutteluun ja epäterveelliseen syömiseen. Nämä viisi syksyn herkkua kuitenkin auttavat painonpudotuksessa!

Syksy on monien terveellisten ruoka-aineiden aikaa. Men’s Health -sivusto listasi viisi syksyistä ruoka-ainetta, jotka sopivat täydellisesti syksyyn ja auttavat kaiken lisäksi painonhallinnassa!

Kurpitsa

Kurpitsa ei ole Suomessa saanut ansaitsemaansa huomiota, mutta sillä on monia terveysvaikutuksia. Se sisältää runsaasti karoteeneja, kuten betakaroteenia, joka ehkäisee metabolista oireyhtymää. Tämän lisäksi kurpitsassa on vähän kilokaloreita, ainoastaan 30 kilokaloria per 2,5 desilitran annos.

Kurpitsa maistuu mainiosti uunissa paahdettuna, keitoissa tai vaikka leivonnaisissa soseena.

Omena

Omenat ovat varsinaisia vitamiinipommeja ja niistä saa runsaasti kuitua. Yhdestä omenasta saa noin 20 prosenttia päivittäisestä suositellusta kuitumäärästä. Osa tästä kuidusta on pektiiniä, joka auttaa suolen bakteerikantaa pysymään tasapainossa. Tämän on todettu auttavan painonhallinnassa.

Erityisesti vihreät Granny Smith -omenat ovat hyvä valinta, koska ne sisältävät erityisen paljon sulamattomia kuituja. Muista syödä omenoista myös kuoret, ne ovat terveellisiä!

Pekaanipähkinät

Pekaanipähkinät sopivat moniin syksyisin ruokiin, kuten esimerkiksi kurpitsaleipään. Kuten muutkin pähkinät, pekaanipähkinät sisältävät runsaasti hyviä rasvoja. Hyvät rasvat auttavat pitämään kylläisenä ja tasaamaan verensokeria.

Päivässä olisi hyvä syödä kourallinen pähkinöitä. Tämä auttaa vähentämään kehon rasvapitoisuutta ja auttaa näin ollen painonpudotuksessa. Pähkinät maistuvat mainiosti sellaisenaan tai niitä voi jauhaa esimerkiksi jauhojen sekaan!

Kukkakaali

Kukkakaalit ovat parhaimmillaan syksyllä ja ne ovat runsaskuituisia ja sisältävät vain vähän kilokaloreita. Kukkakaali voi lisäksi auttaa kehoa polttamaan rasvaa runsaan C-vitamiinipitoisuutensa ansiosta.

Kukkakaali maistuu erityisen maukkaalta paahdettuna tai höyrytettynä!

Chai-tee

Tee sopii mainiosti kylmeneviin syysiltoihin. Sekä vihreällä että mustalla teellä on painonlaskua edistäviä ominaisuuksia. Yksi syy tähän on teen sisältämä kofeiini, joka tehostaa aineenvaihduntaa. Teessä on myös runsaasti kasvien flavonoideja, jotka auttavat painohallinnassa. Jos juot Chai-teen ilman makeutusta, se on myös kaloriton!


Lähde: Men’s Health 

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme