Mainos
Mainos

Syö pala punajuurta joka päivä – voit huomata nämä muutokset kehossasi

Punajuuri on suomalaisille tuttu juures, mutta harva syö sitä säännöllisesti. Punajuuren terveyshyödyistä voi kuitenkin säännöllisesti nautittuna saada yllättävän paljon irti.

Punajuuret sisältävät paljon terveellistä B-vitamiinia, rautaa, mangnesiumia ja kaliumia. Lue, millaisia vaikutuksia punajuuren säännöllisellä nauttimisella voi parhaimmillaan olla terveyteen!

Verenpaine laskee

Punajuuret sisältävät paljon nitraatteja, jotka helpottavat verenkiertoa. Parhaimmillaan punajuuren säännöllinen nauttiminen voi siten auttaa laskemaan verenpainetta.

Sydämen terveys kohenee

Pinaatin tapaan myös punajuuri sisältää terveellistä antioksidanttia, betaiinia, joka voi auttaa laskemaan riskiä sairastua sydänsairauksiin.

Kestävyyskunto paranee

Punajuuri on erityisen terveellistä kestävyysurheilijoille, ja tuttujen juuresten on todettu voivan parantaa kehon kestävyyttä urheilusuoritusten aikana. Tästä syystä muun muassa monet pyöräilijät nauttivat säännöllisesti punajuurimehua.

Aivotoiminta tehostuu

Koska punajuuren sisältämät ainesosat parantavat verenkiertoa kehossa, on niistä hyötyä myös aivotoiminnalle. Punajuuria nauttimalla voi parantaa muun muassa keskittymiskykyä ja tarkkaavaisuutta.

Maksa kuormittuu vähemmän

Maksa tunnetaan elimistön suodattimena. Maksan työtaakkaa voi kuitenkin yllättäen helpottaa nauttimalla punajuuria, sillä niiden sisältämä betaiini edistää maksan kykyä puhdistaa kehoa.

Vatsan toiminta paranee

Monien muiden juureksien tapaan punajuuret sisältävät paljon kuitua, jolla on vatsan toimintaa parantava vaikutus.

Lähde: Health.com 

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme