Mainos
Mainos

Syöpäkohun vaikutukset syynissä: Makkaran myyntiin hetkellinen piikki?

WHO:n tuoreen listauksen mukaan makkara kuulunee tupakan rinnalle syöpää aiheuttavana tuotteena. Tämä saattaa vaikuttaa makkaran myyntiin piikkinä alaspäin.

Suomalaisen Makkaraklubin puheenjohtaja Kari Kukka uskoo, että WHO:n listauksen aiheuttama syöpäkohu saattaa näkyä makkaran myynnissä hetkellisenä, huomattavana laskuna.

"En hämmästyisi, jos makkaran myyntiin tulisi hetkellinen piikki alaspäin"

Makkaraklubi ry:n puheenjohtaja Kari Kukan mukaan aiheen ympärillä pyörivä kohu saattaa aiheuttaa makkaroiden myyntiin.

Suomalaisten ravitsemussuositusten mukaan kypsää punaista lihaa ja lihavalmisteita tulisi syödä korkeintaan 500 grammaa viikossa.

– Itse asiassa en hämmästyisi, jos makkaran myyntiin tulisi hetkellinen piikki alaspäin, kun ihmiset alkavat miettiä asiaa.

Kukan mukaan makkaran suosio ei kuitenkaan kärsi pitkällä tähtäimellä.

– En usko, että makkaran suosio muuttuu pysyvästi, kun makkara kuitenkin kuuluu tällaiseen suomalaiseen perusarvoon, eli makkaraa kuuluu silloin tällöin syödä, Kukka sanoo.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme