Mainos
Mainos

Syötkö mämmiä? Pidä mielessä "neljän ämmän sääntö" – mämmistä tulee huikean hyvää!

Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö Elo-säätiön Sini Garam suosittelee neljän ämmän sääntöä mämmin nauttimiseen.

Huomenta Suomessa vieraillut Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö Elo-säätiön Sini Garam paljasti yllättäviä faktoja suomalaisten rakastamasta – ja osin myös vihaamasta mämmistä. Mämmiä ei suinkaan nautita vain Suomessa, vaan herkkuruoalla on serkkuja muun muassa Afrikassa.

– Esimerkiksi Somaliassa naiset kerääntyvät yhteen yöksi keittämään mämmiä. Siellä lauletaan, juhlitaan ja tanssitaan koko yö, Garam kertoo. 

Mämmin kanssa ei suinkaan tarvitse syödä aina vain maitoa ja sokeria. Mämmistä saa loihdittua yllättävän näyttäviä ja herkullisia jälkiruokia erilaisilla lisukkeilla.

– Itse lähtisin kokeilemaan mämmiä kardemumman kanssa. Tai sitten joukkoon vähän halvaa.

Garamilla ja Elo-säätiöllä onkin olemassa niin sanottu "neljän ämmän suositus mämmiin": marsala, madeira, malaga tai maito.

– Oma suosikkini on rommipohjainen kermalikööri kerman sijaan .

Miten nuoriso saataisiin sitten innostumaan tästä hieman epäilyttävästä kansallisruoasta? Katso videolta Sini Garamin vinkit mämmin syöntiin sekä mämmimaakari Juha Miedon haastattelu.


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme