Mainos
Mainos

Syynissä Karjala-oluen valmistusprosessi – miksi oluttölkit kulkevat tehtaalla väärinpäin?

Makuja.fi vieraili Hartwallin tehtaalla seuraamassa, kuinka suomalaisille hyvinkin tuttu Karjala-olut valmistuu asiantuntijoiden seurannassa, nykyaikaisten koneiden voimin.

Karjala-olut on suomalaisille tuttua juomaa, ja se valmistetaan Lahdessa Hartwallin tehtaalla. Oluen valmistaminen on monivaiheinen prosessi, jonka päätteeksi valmis juoma päätyy tölkkeihin ja pulloihin. 

"Karjalaan käytetään vaaleaa pilsner-mallasta"

Hartwallin prosessiasiantuntija Anna-Kaisa Vehviläinen kertoo, että yksi tärkeimmistä oluen makuun vaikuttavista raaka-aineista on mallas. Tästä syystä Karjalankin kohdalla tehtaalla ollaan äärimmäisen tarkkoja siitä, millaisia maltaita valmistukseen käytetään.

– Oluen valmistukseen oleellisesti vaikuttaa se, millaista mallasta käytetään, Vehviläinen kertoo.

– Karjalaan käytetään vaaleaa pilsner-mallasta, koska siihen ei haluta  kovin vahvaa väriä. Se on maailmassa yleisimmin käytetty mallas, ja sitä käytetään todella monissa oluissa, Vehviläinen jatkaa.

Katso videolta, miksi oluttölkit kulkevat tehtaalla väärinpäin!

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme