Mainos
Mainos

Takuuvarma lammasruoka syntyy helposti grillissä

Nyt on aika kaivaa grilli varaston uumenista, ja avata grillikausi herkullisella pääsiäisreseptillä. Tällä ohjeella saat karitsankareesta supermehevää. 

Lammasta vai karitsaa? Tämä kysymys nousee monen mieleen pääsiäisruokia pohtiessa. Mikäli lampaan voimakas maku ei miellytä, kannattaa pääsiäispöytään valita miedomman makuinen karitsa. Karitsat ovat alle vuoden ikäisiä lampaita, ja niiden liha on lammasta vähärasvaistaisempaa, miedompaa ja mureampaa. 

Kokeile valmistaa pääsiäisen lammasruoka vaihtelun vuoksi grillissä. Tällä grillausohjeella et voi mennä metsään. 

Karitsan rosvopaisti


1 karitsankare
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
1 valkosipuli
3 porkkanaa
2 punasipulia

leivinpaperia, sanomalehteä, foliota

Poista karitsankareesta ylimääräiset kalvot ja viillota karitsan rasva ristiviilloin. Mausta liha suolalla ja pippurilla. Pirskota hieman öljyä pintaan. Siirrä liha grilliin ja anna sen ottaa hieman paistoväriä.

Laita karitsankare leivinpaperille ja mausta vielä suolalla. Murskaa valkosipuli kuorineen sen päälle. Viipaloi kuorittu porkkana ja halkaistu punasipuli, ja laita viipaleet lihan päälle. Pirskota lopuksi päälle hieman oliiviöljyä. Kääri nyytti vielä reiluun sanomalehtikerrokseen ja kastele. Lopuksi kääri paketti vielä folioon.

Kypsennä karitsaa miedolla lämmöllä grillissä 20–30 minuuttia. Parhaimman lopputuloksen saat käyttämällä paistomittaria. Medium karitsankareen sisälämpötila on 54 astetta. 


Resepti: Saaristoruokaa, Harri Syrjänen (Otavan kirjapaino 2015) 

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme