Mainos
Mainos

Tällainen juoma karistaa kilot ilman nälkää – salainen niksi saa sinut laihtumaan

Mitä täyteläisempiä pirtelöitä tai smoothieita juot, sitä kapeamman vyötärön saat. Näin osoittaa tuore tutkimus, jonka mukaan koostumukseltaan paksujen, kuitupitoisten pirtelöiden juominen antaa parhaan kylläisyydentunteen.

Wageningenin yliopiston tutkimuksessa koehenkilöt laitettiin juomaan maitopohjaisia pirtelöitä, joiden koostumus vaihteli paksusta ohueen. Pirtelöt sisälsivät 50 prosenttia hiilihydraatteja, 20 prosenttia proteiinia ja 30 prosenttia rasvaa.

American Journal of Clinical Nutritionissa julkaistun tutkimuksen mukaan koehenkilöt tunsivat itsensä täydemmiksi juotuaan paksun, vain 100 kilokaloria sisältäneen juoman kuin juotuaan koostumukseltaan ohuemman ja nestemäisemmän juoman, joka sisälsi peräti 500 kilokaloria.

Koostumukseltaan ohut 100 kilokaloria sisältänyt juoma katosi vatsasta puolessa tunnissa ja paksu, mutta vähäkalorinen juoma puolestaan 40 minuutissa. 500 kilokaloria sisältäneen ohuen juoman katoaminen kesti 70 minuuttia. Eniten aikaa vei paksun, 500 kilokaloria sisältäneen juoman katoaminen vatsalaukusta.  

Koostumuksella ei siis ollut suuria vaikutuksia siihen, miten nopeasti vatsalaukku tyhjeni, mutta kylläisyydentunteeseen se vaikutti merkittävästi. Vaikka paksu, vain 100 kilokaloria sisältänyt juoma katosi vatsasta nopeasti, se jätti juojille suuremman kylläisyydentunteen kuin ohut, 500 kilokaloria sisältänyt juoma.

Kylläisyydentunteen on osoitettu olevan yhteydessä vähempään syötyyn ruokamäärään, joka puolestaan auttaa painonhallinnassa ja laihdutuksessa.

Tutkimus oli pieni, siihen osallistui 15 koehenkilöä. 

Lähde: Health.com 

Kokeile myös:


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme