Mainos
Mainos

Tältä näyttää Viking Linen uusi buffet – melkoinen muutos menneisiin vuosikymmeniin!

MTV:n Makuja.fi -ruokasivusto vieraili Viking Linen M/S Gabriella -laivalla tutustumassa uudistettuun buffetiin. Katso videolta, mitä kaikkea buffetissa on tarjolla!

Itämeren risteilyaluksilla panostetaan vuosi vuodelta enemmän myös ruokatarjontaan. Laivojen ruokaa notkuvat buffetpöydät ovat monille suomalaisille tuttu konsepti jo vuosikymmenien takaa.

Jättimäisten annosten, pursuavien lautasten ja järjettömän runsauden sijaan nykypäivän risteilybuffeteissa panostetaan entistä enemmän laatuun. Ruokatrendejä seurataan tänä päivänä sekä Tallink Siljalla että Viking Linella ja molemmat laivayhtiöt ovat esimerkiksi palkanneet huippukokkeja suunnittelemaan ruokalistojaan.

Kokkimaajoukkueen suunnittelema buffet 

Matkustajalaivayhtiö Viking Line on luonut tälle syksylle Ruotsin kokkimaajoukkueen kanssa yhdessä suunnitellun pohjoismaisen buffetin. Valinnanvaraa on runsaasti, mutta annoskoot ovat pieniä, jotta hävikki saadaan minimoitua.

– Annokset ovat pieniä maisteluannoksia, jotta jokainen voi ensin maistaa, tykkääkö tietystä ruoasta. Ja jos se on hyvää, sitä voi hyvillä mielin ottaa useampia paloja lisää, selventää Ruotsin kokkimaajoukkueen johtaja Fredrik Andersson.

Uuden buffetin maut ovat kokonaan pohjoismaisia, aina mausteita ja yrttejä myöten. Tarjolla on esimerkiksi pestoa, joka on valmistettu pohjoismaiseen tyyliin persiljasta, auringonkukansiemenistä sekä Västerbottens-juustosta. Ruokien raaka-aineet tulevat siis pääosin Suomesta ja Ruotsista, pieni osa myös Virosta.

– Tarjolla ei esimerkiksi ole chiliä, vaan se korvattu pohjoisilla raaka-aineilla, kuten piparjuurella ja sinapilla. Limen- ja sitruunamehun sijaan käytetään etikkaa.

Keskeisessä osassa menukokonaisuutta ovat tietysti erilaiset kalat ja äyriäiset. Myös kasvisruokatrendiin on tartuttu ja tarjolla on runsaasti vegevaihtoehtoja aina punajuuriburgereista sienipiirakoihin ja erilaisiin uunijuureksiin. Perinteisten ruokien ystäville tarjolla on esimerkiksi ruotsalaisia lihapullia ja perunamuusia. 

Katso videolta yllä, miltä Viking Linen tämän syksyn buffet näyttää. 

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme